Загроза прориву Київської ГЕС і підтоплення: в "Укргідроенерго" дали відповідь

28 серпня 2024, 16:46
143
На сьогодні немає жодної станції Укргідроенерго, яка б не зазнала пошкоджень
В "Укргідроенерго" дали вдповідь про загроси ГЕС
В "Укргідроенерго" дали відповідь про загроси ГЕС / Колаж: Главред, фото wikimedia.org, фото Фейсбук

Під час масованого обстрілу 26 серпня російські окупанти атакували Київську ГЕС у Вишгороді, росіяни намагалися зруйнувати ГЕС різними типами ракет і безпілотників, унаслідок атаки є влучання й руйнування.

Не секрет, що пошкодження Київської ГЕС може зменшувати можливості для маневрування в мережі під час пікових навантажень, і це може привести до погодинних відключень у достроковій перспективі.

Однак поки що, на щастя, загрози прориву дамби для Київської ГЕС немає, підтоплень території не буде. Про це повідомив генеральний директор "Укргідроенерго" Ігор Сирота.

відео дня

Що відомо про Київську ГЕС

Київська гідроелектростанція - гідроелектростанція на річці Дніпро у Вишгороді, Київська область, повідомляє Вікіпедія.

Гребля завдовжки 288 м створює Київське водосховище з метою виробництва гідроелектроенергії та судноплавства за допомогою шлюзу на греблі. Перший з 20 генераторів електростанції був введений в експлуатацію в 1964 році, а останній - в 1968 році. Разом з Київською гідроакумулюючою електростанцією вона створює гідроенергетичний комплекс. Експлуатується компанією "Укргідроенерго".

"На сьогодні йде розбір завалів після ракетного удару, ми не можемо поки оцінити усі технічні наслідки, що ми втратили і який потрібен термін відновлення. Але загрози прориву дамби для Київської ГЕС немає, підтоплень не може бути", - зазначив він.

Також повідомляється, що під час атаки на станцію жоден співробітник не постраждав.

На сьогодні немає жодної станції Укргідроенерго, яка б не зазнала пошкоджень. По станціям Укргідроенерго з початку повномасштабного вторгнення було завдано близько 130 ударів. Нині втрачено Каховську ГЕС, Дніпровська ГЕС не працює. Інші ГЕС та ГАЕС компанії наразі перебувають в процесі відновлення.

"Ключове завдання компанії до початку осінньо-зимового періоду максимально відновити втрачені потужності. Однак відновлення наразі вимагає як фінансового і людського ресурсу, так і часу, оскільки на станціях компанії обладнання нелінійне і потребує тривалого часу для виготовлення.

Укргідроенерго втратило більше 40% генерації. Проте гідрогенерація продовжує забезпечувати енергосистему балансуючими потужностями на скільки наразі це можливо", - йдеться в заяві.

Удари РФ по Україні - останні новини

Як відомо, 28 серпня, у День трауру, ворог наніс удар по Кривому Рогу. Рятувальна операція на місці ворожого удару триває, з'явилася інформація про ще трьох постраждалих. Внаслідок обстрілу пошкоджено бокси для ремонту автомобілів та транспортні засоби.

Речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук заявив, що росіяни можуть готувати ще один масований удар. Він нагадав, що 26 серпня була рекордна, після 24 лютого 2022 року, ракетно-дронова атака.

Через російську агресію обленерго в п’яти областях України перебувають під загрозою блокування роботи - вони вже недофінансовані на більше ніж 3 мільярди гривень. Всі ці борги в один момент перекинуть на споживачів, якщо відбудеться спроба забрати обленерго під державне управління.

Інші цікаві новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти