РФ обстріляла вантажне судно до Єгипту: Зеленський розповів, чи є жертви

12 вересня 2024, 15:56
377
Зеленський показав кадри наслідків обстрілу окупантами цивільного судна в Чорному морі.
Зеленский, судно
Зеленський відреагував на удар РФ / / коллаж: Главред, Фото: Офіс президента України, Президент

Російська ракета проти вантажу пшениці для Єгипту. На терористичний акт у своєму Телеграм-каналі жорстко відреагував президент України Володимир Зеленський.

За його словами, сьогоднішній удар у Чорному морі був завданий по звичайному цивільному судну одразу після виходу з українських територіальних вод. За попередніми даними, на щастя, обійшлося без людських втрат.

"Україна є одним із ключових глобальних донорів продовольчої безпеки. Від нормальної та безперешкодної роботи нашого експортного продовольчого коридору залежить внутрішня стабільність і життя десятків країн у різних частинах світу.", - заявив Зеленський.

відео дня

Президент звертає увагу, що критичним є наше постачання продовольства до країн Африки та регіону Близького Сходу.

"Ми й надалі робитимемо все для захисту наших портів, нашого Чорного моря і постачання продовольства на глобальний ринок. Це справжній пріоритет для України – захист життя, і так само це має бути пріоритетом для кожної країни. Очікуємо на реакцію світу",-написав президент.

Пшениця та продовольча безпека ніколи не мають бути мішенню для ракет, підсумував Зеленський.

Обстріли РФ України - останні новини:

Щойно РФ також вдарила по машинах "Червоного хреста". Внаслідок російського удару загинули троє українців, ще двоє - отримали поранення, зазначив Володимир Зеленський.

Окрім цього, Росія вночі випустила "Шахеди" над Хмельницькою АЕС. Такий маршрут ударних російських БПЛА — частина російської терористичної тактики.

Також РФ обстріляла енергетичну інфраструктуру у шести областях України. Минулої доби енергетики відновили живлення для 30 368 споживачів, знеструмлених внаслідок бойових дій та технологічних порушень.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти