Путін поскаржився Шольцу: звинуватив Україну в затягуванні переговорів з РФ

18 березня 2022, 12:49
Канцлер ФРН закликав РФ до негайного припинення вогню в Україні.
Олаф Шольц
Олаф Шольц / Reuters / Fabrizio Bensch

Телефонна розмова президента РФ Володимира Путіна з федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцем відбулася у п'ятницю, 18 березня.

Під час розмови німецький лідер закликав РФ до негайного припинення вогню, йдеться в повідомленні прес-служби федерального уряду Німеччини.

"Канцлер закликав російського президента до якнайшвидшого припинення вогню, для поліпшення гуманітарної ситуації і досягнення прогресу в пошуку дипломатичних рішень конфлікту", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу в прес-службі Кремля заявили, що Путін виклав оцінки ходу переговорів російських і українських представників, що ведуться у відеоформаті.

У Кремлі впевнені, що українська сторона нібито затягує переговори, "висуваючи все нові нереалістичні пропозиції". "Тим не менш, російська сторона готова продовжити пошук розв'язок в руслі своїх добре відомих принципових підходів", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков сказав, що в п'ятницю між російським і німецьким лідерами відбулася "досить непроста, але ділова бесіда" по телефону, повідомляють російські ЗМІ.

"Розмова навряд чи можна назвати дружнім, це жорстка розмова, природно. Тим не менш, зберігається потреба в таких контактах (...)", - сказав Пєсков.

читайте такожШольц попросив "не ображати і не бити" вихідців з Росії, в Україні різко відповіли

Нагадаємо, раніше радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк дорікнув канцлеру Німеччини Олафу Шольцу за те, що він розділяє простих росіян і президента РФ Володимира Путіна, говорячи про провину за вторгнення в Україну.

Подоляк нагадав Шольцу, що, згідно з офіційними даними, 71% громадян Росії виступають за проведення військових дій в Україні.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти