Путін не погоджуватиметься на переговори ще тиждень-два – Денисенко

18 березня 2022, 10:48оновлено 18 березня 2022, 11:35
Радник голови МВС України вважає, що до прямих переговорів з Путіним ще далеко – президент країни-агресорки не налаштований на перемир'я.
Путін не погоджуватиметься на переговори ще тиждень-два – Денисенко
Путін не погоджуватиметься на переговори ще тиждень-два – Денисенко/ Reuters

Президент Росії Володимир Путін не налаштований погоджуватися на перемир’я у війні з Україною. Тому зараз ще далеко до реальних переговорів між РФ та Україною.

Таку думку висловив радник очільника Міністерства внутрішніх справ України Вадим Денисенко в ефірі 24 каналу. За його словами, у таких діалогах будуть потрібні компроміси.

Денисенко зазначив, що у найближчі тиждень-два Путін не збирається погоджуватися на переговори.

"На жаль, зараз ми говоримо про "переговори про переговори", а не про перемовини щодо якихось конкретних та чітких позицій", – зазначив радник глави МВС.

За словами Денисенка, Путін у своїй черговій промові заявлятиме, що він виступає "за мир", проте знову повторить свій наратив про "фашистів" та інші нісенітниці, які поширює російська пропаганда. Денисенко додав, що президент країни-агресорки уже і сам зрозумів, що він програє на інформаційному фронті.

Переговори України і РФ щодо війни

Раніше радник керівника ОП Михайло Подоляк розповів, що позиція російської делегації на переговорах значно пом'якшилася, і тому офіційний Київ розраховує на угоду про припинення вогню найближчим часом. Чиновник зазначив, що війна йде не за планом Росії.

Він зазначив, що в України є три конкретні вимоги до РФ на переговорах:

  • юридично вивірені гарантії безпеки,
  • припинення вогню,
  • виведення російських військ.

При цьому повідомлялося, що у МЗС Франції не вірять у результативність переговорів Росії та України. Там вважають, що країна-агресор лише симулює процес переговорів.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти