Просунулись більш ніж на 30 км: де зараз ЗСУ та що контролюють в РФ

12 серпня 2024, 22:18
304
Українські війська все далі просуваються у Курській області, на даний момент ЗСУ вгризлися в територію РФ на глибину до 30 кілометрів.
Просунулись більш ніж на 30 км: де зараз ЗСУ та що контролюють в РФ
ЗСУ просунулись у Курській області на 30 кілометрів / колаж: Главред, фото: скриншот з відео, УНІАН

Українські військові успішно проводять спецоперацію у Курській області і на даний момент вже захопили багато населених пунктів та просунулися територією країни-агресора на 30 кілометрів. Такий коментар Суспільному дав один із військових, який бере участь у наступі в Курській області.

"Ми забезпечували прорив кордону: подолали мінні загородження, протитанковий рів та зуби дракона. Пройшла бронетехніка, яка забезпечила захоплення кількох опорних пунктів противника. У перший день просунулись на сім кілометрів. У цілому, противник чинив опір, але коли зрозумів, що тиск з нашого боку не припиняється, був змушений відступити. У деяких випадках військові підрозділу "Ахмат", кадирівці, відступаючи, залишили на позиціях строковиків та прикордонників", — розповів боєць.

Журналістам стало відомо, що населений пункт Дарʼїно, відео з якого показали українські бійці, був захоплений ще у перші дні після заходу ЗСУ на територію РФ.

відео дня

Аналітики DeepState стверджують, що наразі Україна захопила та контролює 44 населені пункти на території Росії. Статус ще 10 сіл невідомий. Проте, експерти сервісу DeepState вказують на те, що їх дані достатньо консервативні.

Просунулись більш ніж на 30 км: де зараз ЗСУ та що контролюють в РФ
Захоплені території Україною / Фото: Суспільне Новини

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський підтвердив, що збройні сили України наразі контролюють близько тисячі квадратних кілометрів території РФ.

Операція в Курській області РФ

6 серпня російські пропагандисти поскаржилися на прорив кількох механізованих колон з боку України прикордонної ділянки в Курській області. У Мережі з'явилися чутки, що до прориву можуть бути причетні російські добровольчі загони у складі ЗСУ. Але Україна не підтверджувала своєї участі в конфлікті в Курській області.

Перші бої з невідомими людьми, згідно з російськими пабліками, прийняли солдати-строковики, оскільки підрозділи "Ахмат" були ганебно розбиті.

Російські пабліки писали про захоплення невідомими силами низки населених пунктів і вигадану загрозу для Курської АЕС.

Російський диктатор Володимир Путін прокоментував бої його армії з невідомими людьми в Курській області. Те, що відбувається, він назвав "провокацією" та поскаржився на "невибіркову стрілянину".

Бойові дії в Курській області - останні новини

Нагадаємо, раніше бійці ЗСУ показали відео із захопленої Суджі та прокоментували ситуацію в місті та просування боїв територією РФ.

Раніше українські військові заявили, що російські війська деморалізовані по всій лінії фронту та починають хаотично використовувати все наявне озброєння.

Напередодні президент України Володимир Зеленський заявив, що операція в Курській області стане "фіналом" для путінського режиму та спричинить його крах.

Читайте інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти