"Ляжете в землю": військовим РФ під Миколаєвом запропонували здатися по "зеленому коридору"

10 березня 2022, 17:39
Військові РФ не хочуть воювати, але не можуть повернутися назад, тому що їм сказали, що будуть їх розстрілювати при відступі.
полонені російські військові
Полонені російські військові

Задля російських військовослужбовців, які не стріляли по мирних українцям і не хочуть цього робити, проте не можуть повернутися назад через ймовірність відкриття загороджувального вогню своїми товаришами по службі, буде відкрита спеціальна "гаряча лінія".

"Шанс даємо, в будь-якому випадку. Знаємо, що вони стоять на кордоні Херсонської та Миколаївської областей, розмовляють з нашими. У чому проблема у росіян? Вони нападати не хочуть. Вони вважають, що їх обдурили, сказали - навчання... але вони і назад повернутися не можуть, тому що сказали, ті з боку Херсона будуть їх розстрілювати при відступі", - заявив глава Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім у відеозверненні в четвер.

Він зазначив, що підрозділи армії РФ "стоять по селах і ні туди, і ні сюди".

"Я буду звертатися зараз наверх. Будемо погоджувати таку річ, як "зелений коридор" для росіян – тих, хто ще не стріляв і не скоював злочину проти мирного населення. Тих, хто бажає жити. Буду організовувати лінію "гарячу" з інструкціями, куди зателефонувати, як прийти, щоб залишитися живим, і не їхати туди і не сідати у в'язницю. Це я погоджую", - підкреслив Кім.

Він уточнив, що вже завтра він оприлюднить телефон "гарячої" лінії для російських солдатів, які не стріляли в мирне населення

При цьому, він додав, що користуватися послугами зазначеної "гарячої" лінії не зможуть російські артилеристи і військовослужбовці ракетних військ. "Після Маріуполя, варіантів у вас, хлопці, немає. Вам або бігти, або в землю", - підсумував глава ОВА.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти