Зеленський запропонував продовжити воєнний стан до листопада

26 липня 2023, 20:35
Пропозиція про продовження воєнного стану з'явилась на сайті парламенту у середу 26 липня.
Зеленський запропонував продовжити воєнний стан до листопада
Зеленський запропонував продовжити воєнний стан / Колаж: Главред, фото: ОПУ, 1 ОБрСпН

Президент України Володимир Зеленський вніс у Верховну Раду пропозицію затвердити його укази про продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні ще на 90 днів.

Пропозиція про продовження воєнного стану внесена у середу 26 липня. Такі укази з'явились на сайті парламенту.

У відповідних законопроектах пропонується, щоб воєнний стан і мобілізацію було продовжено з 18 серпня ще на 90 днів, тобто до середини листопада. Минулого разу Зеленський продовжував воєнний стан і мобілізацію також на три місяці.

відео дня

Як повідомив депутат Верховної Ради Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі, найближчими днями парламент планує підтримати ці укази.

Мобілізація в Україні

Нагадаємо, що в Україні розширили перелік військовозобов'язаних, які зможуть отримати відстрочку. змінили критерії визначення критично важливих підприємств та працівників, яких можна забронювати та надати їм відстрочку від мобілізації.

У ТЦК розкрили, кого можуть призвати на службу в липні. В межах мобілізації призову підлягають чоловіки віком 18-60 років. На військову службу можуть потрапити і обмежено придатні, однак їх не відправлятимуть до штурмових бригад.

КМУ змінив правила бронювання та розширив список професій. Зокрема, забронювати своїх співробітників зможуть підприємства ветеринарної медицини та пробірного контролю.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти