"Не відправляють на фронт": у ТЦК розкрили, кого можуть призвати на службу в липні

18 липня 2023, 12:23
Представник ТЦК пояснив, що не всі отримують відразу мобілізаційні розпорядження.
'Не відправляють на фронт': у ТЦК розкрили, кого можуть призвати на службу в липні
Кого призвуть на службу у липні / колаж: Главред, фото: УНІАН, 14 ОМБр імені князя Романа Великого

До війська призивають і обмежено придатних до служби, однак їх не відправляють на фронт, пояснив представник Полтавського обласного ТЦК та СП Роман Істомін.

В Україні в межах мобілізації призову підлягають чоловіки віком 18-60 років. На військову службу можуть потрапити і обмежено придатні, однак їх не відправлятимуть до штурмових бригад, передає Суспільне.

За його словами, обмежено придатних до військової служби можуть мобілізувати для роботи на посадах, де немає особливого фізичного навантаження.

відео дня

До речі, не всі отримують відразу мобілізаційні розпорядження. Якщо військовозобов’язаному вручають повістку, а він до цього ще не був у ТЦК, це може бути повістка для уточнення облікових даних. У разі, коли облікові дані вже уточнені, військовозобов’язаних відправляють на військово-лікарську комісію.

Які категорії військовозобов’язаних підлягають призову зараз

  • придатні та обмежено придатні чоловіки віком від 27 до 60 років із наявністю чи без наявності військового досвіду;
  • придатні та обмежено придатні чоловіки віком від 18 до 27 років, якщо вони проходили строкову службу та/або проходять військову службу у запасі чи резерві;
  • призовники віком від 18 до 27 років, які не проходили строкову службу. Вони підписують контракт із ЗСУ;
  • зняті та виключені з військового обліку чоловіки, визнані придатними чи обмежено придатними під час воєнного стану, якщо вони не скористалися правом на відстрочення або якщо не засуджені за тяжкий злочин.

Мобілізація в Україні

Нагадаємо, що Кабмін розширив список професій, але скоротив терміни. Зокрема, забронювати своїх співробітників зможуть підприємства ветеринарної медицини та пробірного контролю. Вони будуть визнані критично важливими за умови відповідності двом і більше критеріям.

Шмигаль розповів, які зміни чекають армію України після війни. Після завершення війни Україна відмовиться від призову в тому вигляді, як він існував до війни. Основою нашої оборони стане професійна армія.

В Україні розширили перелік військовозобов'язаних, які зможуть отримати відстрочку. змінили критерії визначення критично важливих підприємств та працівників, яких можна забронювати та надати їм відстрочку від мобілізації.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти