Зеленський закликав росіян одуматися: повне відео

24 лютого 2022, 01:16
Частину сьогоднішнього звернення Зеленський виголосив російською, емоційно звертаючись до громадян РФ.
Зеленський закликав росіян одуматися: повне відео
Президент України Володимир Зеленський / скріншот

Президент України Володимир Зеленський виступив з відеозверненням до громадян України та Росії. У першій частині звернення, адресованій співгромадянам, президент розповів про те, що було зроблено сьогодні для зміцнення обороноздатності держави - введення санкцій проти РФ західними країнами і Японією, впровадження надзвичайного стану, зміна законодавства про фінансування оборони держави та ін.

читайте такожБайден попередив Зеленського, що Росія атакує Україну протягом 48 годин - ЗМІДругу частину звернення Зеленський виголосив російською, емоційно звертаючись до громадян РФ. Серед іншого він поскаржився на ігнорування його спроб переговорів з Володимиром Путіним.

"Сьогодні я ініціював телефонну розмову з президентом Російської Федерації. Результат - тиша. Хоча тиша повинна бути на Донбасі", - заявив Зеленський.

відео дня

"Нам не потрібна війна, ні холодна, ні гаряча, ні гібридна. Але ми будемо захищатися. Наступаючи, ви будете бачити наші обличчя, а не спини. (...) З вами [громадянами Росії] нас розділяє більше двох тисяч кілометрів спільного кордону. Уздовж неї сьогодні стоять ваші війська, майже 200 тисяч солдатів, тисячі бойових машин. Ваше керівництво схвалило їхній крок вперед, на територію іншої країни. І цей крок може стати початком великої війни на європейському континенті. Про те, що може статися з дня на день, говорить сьогодні весь світ", - заявив президент.

Росія вводить війська на Донбас

Російський президент Володимир Путін 21 лютого підписав указ про визнання Москвою "ДНР"і " ЛНР". З Пушиліним і Пасічником були підписані "договори про дружбу". Того ж вечора Росія почала вводити війська в окремі райони Донецької та Луганської областей.

22 лютого Федеральні Збори РФ (Держдума і Радфед, дві палати російського парламенту) ратифікували "договори про дружбу " між Росією і"ЛДНР". Путін підписав документи про ратифікацію.

Далі Рада Федерації дозволила президенту Володимиру Путіну використовувати російські війська за кордоном. Йдеться про запуск військових підрозділів на окупований Донбас.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти