"Здоров'я підводить": у ДБР зробили заяву після повідомлень про "смерть Шуфрича"

6 вересня 2024, 10:43
147
До суду скеровано справу про держзраду чинному народному депутату та його помічнику, нагадала Тетяна Сап'ян.
Шубріх
У ДБР прокоментували інформацію про стан Нестора Шуфрича / Колаж: Главред, Фото: УНІАН

У Державному бюро розслідувань прокоментували інформацію, яка з'явилася раніше, про те, що народний депутат від забороненої "Опозиційної платформи - За життя" Нестор Шуфрич, який перебуває під арештом, нібито помер у лікарні.

Як уточнила радниця зі стратегічних комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сап'ян в ефірі інформаційного телемарафону, справу скандального нардепа передано до суду

"Напевно, почну з позитивної новини. Наскільки мені відомо, ми уточнювали це у слідчих безпосередньо, що насправді він (Шуфрич, - ред.) живий, з ним усе буде добре. Можливо, оцінюємо це як реакцію на стрес", - наголосила вона.

відео дня

Представник ДБР зазначила, що цього тижня до суду скеровано справу про державну зраду чинному народному депутату та його помічнику.

Вона уточнила, що Шуфричу та його помічнику інкримінують фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади та зміни меж територій державного кордону України. Крім того, народний депутат також звинувачується в державній зраді.

"Власне, можливо дійсно здоров'я трохи підводить. Але поки що мені відомо, що це проходили підготовчі засідання, тому що вже починається суд. І підозрюваний став уже підсудний напряму. Усе добре. Все буде добре", - додала Сап'ян.

Що таке ДБР?

Державне бюро розслідувань — правоохоронний орган України, що розслідує кримінальні провадження, в яких фігурують правоохоронці, судді і найвищі службовці (від міністрів до начальників ГУ). Поступово ДБР перебрало на себе функцію досудового (попереднього) слідства від прокуратури, пише Вікіпедія.

Чутки про смерть Шуфрича

Зазначимо, що в четвер, 5 вересня, колишній народний депутат Ігор Мосійчук із посиланням на адвокатів повідомив про "смерть" Шуфрича. Однак уже після з'явилося спростування - за словами Мосійчука, "адвокати натупили".

Пізніше в Офісі генпрокурора прокоментували інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про те, що нардеп Нестор Шуфрич, який перебуває в СІЗО, нібито помер у лікарні.

Як підкреслила в коментарі 24 Каналу прессекретарка Офісу генпрокурора України Надія Максимець, ця інформація не відповідає дійсності.

Нагадаємо, раніше Печерський суд м. Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для народного депутат України Нестора Шуфрича, без права внесення застави. Депутат обвинувачується в державній зраді.

Пізніше за матеріалами Державного бюро розслідувань (ДБР) народному депутату України Нестору Шуфричу повідомлено про нову підозру у зв'язку з фінансуванням Росгвардії в Криму.

За даними слідства, фігурант налагодив схему фінансування російських окупаційних угруповань у тимчасово анексованому Криму. За інформацією відомства, зокрема, Шуфрич платив гроші Росгвардії за воєнізовану охорону своєї елітної нерухомості на території півострова.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти