"Заводи готові": Зеленський назвав умову збільшення виробництва дронів в Україні

11 вересня 2024, 22:07
272
Зеленський зазначив, що виробництво безпілотників в Україні дешевше, ніж на території країн-партнерів і закликав їх інвестувати в розвиток підприємств.
'Заводи готові': Зеленський назвав умову збільшення виробництва дронів в Україні
Україна може подвоїти виробництво дронів, але є головна умова / Колаж Главред, фото: УНІАН, 22 окрема механізована бригада

Українські підприємства здатні виробляти значно більше дронів, але для збільшення виробництва необхідна більша фінансова підтримка з боку країн-партнерів. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час брифінгу після четвертого саміту міжнародної Кримської платформи.

Зеленський підкреслив, що дрони показують свою ефективність на полі бою і грають ключову роль у порятунку українських військових.

"Зараз вже видно результати, це дуже важливо. Коли є значний дефіцит, непостачання певних пакетів, зокрема артилерійських снарядів 155 мм, ці дрони дуже допомагають. Але нам потрібні гроші для того, щоб збільшити обсяги нашого виробництва. У нас є ці можливості", – сказав Зеленський.

відео дня

Він також зазначив, що поділився цією інформацією з партнерами, повідомивши про готовність українських підприємств збільшити виробництво безпілотників удвічі.

"Сьогодні заводи України готові збільшити, подвоїти наше виробництво. Деякі компанії, зокрема приватні, готові робити максимум і навіть у п’ять разів збільшити. Вони готові, але не вистачає грошей для того, щоб це зробити", – додав він.

Президент додав, що Київ звертається до партнерів за фінансовою підтримкою, оскільки в Україні виробництво дронів є економічно вигіднішим.

'Заводи готові': Зеленський назвав умову збільшення виробництва дронів в Україні
Що відомо про ракети українського виробництва / Інфографіка: Главред

Що таке Кримська платформа

Міжнародна Кримська платформа - це дипломатична ініціатива України, у перспективі - постійний міжнародний консультативно-координаційний механізм для повернення проблеми Криму в міжнародний порядок денний, що дало б змогу сприяти відновленню контролю України над півостровом.

Кримську платформу було створено МЗС України спільно з Офісом президента України з ініціативи президента Зеленського, який на 75-й сесії Генеральної Асамблеї ООН у вересні 2020 року закликав усі країни приєднатися до цього проєкту.

Установчий саміт Кримської платформи відбувся 23 серпня 2021 року. За його підсумками було ухвалено Спільну декларацію учасників.

Виробництво зброї в Україні - останні новини за темою

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що у 2023 році виробництво зброї в Україні зросло втричі, а за перші 8 місяців цього року – ще вдвічі порівняно з минулим роком. Про це він заявив під час пресконференції 10 вересня.

В умовах війни Україна змогла розробити власну високоточну планеруючу авіаційну бомбу, яка може стати ключовою для ударів по цілях у Росії. Нова бомба обладнана ракетним прискорювачем та висувними крилами, що може потенційно збільшити її дальність польоту до 65 кілометрів, повідомляє Forbes.

За даними ЗМІ, в серпні 2024 року Україна використала нову ракету-дрон "Паляниця" для ударів по цілях окупантів у Криму. Водночас деталі про конкретні обʼєкти ураження не уточнюються – відзначено лише, що було зафіксовано ураження.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти