Захисники Маріуполя знищили 6 тисяч окупантів і понад 100 одиниць техніки ворога - полк Азов

14 травня 2022, 09:09
На штурм Маріуполя РФ відправила елітні підрозділи, найманців з ПВК Вагнер, бойовиків з Кавказу. Угруповання окупантів налічувало близько 14 тис. осіб.
Азовсталь, полк Азов, Святослав Паламар
Святослав Паламар сказав, що захисники Маріуполя продовжать чинити опір окупантам / Фото полк Азов

З початку повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року захисникам Маріуполя вдалося знищити понад 100 одиниць бронетехніки, 78 танків і близько шести тисяч російських окупантів, серед них – генерал.

Про це сказав заступник командира полку Азов Святослав Паламар ("Калина"), виступаючи на військовій панелі Київського форуму з безпеки.

"Нашим гарнізонам вдалося знищити близько 6 тисяч одиниць ворожої сили, зокрема, одного генерала. Також це близько 78 танків, понад 100 одиниць бронетехніки. Це за підтвердженими даними. Є ще, звичайно, багато непідтверджених даних, на які ми не будемо спиратися", – сказав він.

Паламар підкреслив, що на штурм Маріуполя Росія відправила свої елітні підрозділи, найманців з ПВК Вагнер, бойовиків з Кавказу.

"Це 150-а дивізія, 68-й танковий полк, 83-я бригада ВДВ, 346-я бригада ГРУ, спецназ. Це 22-а бригада спецназу ГРУ, 9-й полк морської піхоти "ДНР". Це 810-та бригада Чорноморського флоту, 155-та Тихоокеанська бригада. І також це стратегічна авіація й тактична авіація. Це найманці Вагнера та інші бойовики з інших територій Російської Федерації та Кавказу", – сказав заступник командира полку Азов.

Угруповання російських окупантів налічувало близько 14 тисяч військовослужбовців.

"Це надзвичайно величезна кількість техніки, це літаки, це кораблі, це корабельна артилерія, це літаки як тактичної, так і стратегічної авіації. І велика кількість артилерії, засобів РСЗВ. А також величезну кількість ракет було випущено по нас за весь цей період", - підкреслив Паламар.

"Калина" підкреслив, що захисники Маріуполя продовжать чинити опір окупантам, поки у них є така можливість. Заступник командира полку Азов в черговий раз звернувся до миру із закликом евакуювати тяжкопоранених бійців із заводу Азовсталь.

"Ми будемо чинити опір, поки будемо мати можливість. Є проблеми з харчуванням, з водою, з медикаментами, але ми виконуємо наказ нашого вищого політичного командування тримати оборону. Оборону ми тримаємо та продовжуємо битися. Сьогодні ворог за допомогою авіації продовжив штурмувати наші позиції, але ми атаки відбиваємо", – сказав він.

Дивіться онлайн новини Донбасу:

Оборона Маріуполя та бої за Азовсталь

13 травня стало відомо, що обстановка на Азовсталі в Маріуполі ускладнюється до кожним днем. Російські окупанти не залишають спроб прорватися на завод.

Тривають переговори про евакуацію з заводу Азовсталь медичних працівників і поранених, а також людей з інших частин Маріуполя.

Тим часом окупаційна влада готує проведення так званого "референдуму" про приєднання Маріуполя до Росії. Як розповів радник мера міста Петро Андрющенко, "референдум" може пройти 15 травня.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти