"Захід перейшов на бік ворога": експерт оцінив угоду США і РФ щодо Донбасу

11 липня 2021, 20:49
Джо Байден підтримує позицію про політичну автономію окупованих районів Донбасу, вважає Андрій Ілларіонов.
Путін, Байден
Зустріч Володимира Путіна і Джо Байдена / Reuters

В ході Женевського саміту Джо Байден і Володимир Путін домовилися про те, що Україна повинна виконувати Мінські угоди, заявив екс-радник президента Росії Володимира Путіна Андрій Ілларіонов.

"Нуланд пояснила, що Мінські угоди означають для них в тому числі надання політичної автономії сепаратистам "Л/ДНР". Судячи з усього, ця пропозиція була дана Путіним Байдену. Судячи з того, що ні Байден, ні Нуланд не заперечили на цю пропозицію, більш того, вона публічно виклала його, це означає непряму згоду з цим варіантом", - заявив він в ефірі на телеканалі Україна 24.

Він вважає, що Байден підтримує позицію про політичну автономію окупованих районів Донбасу.

"Політичної автономії в Мінських угодах немає. Це новація Путіна, яку він передав Байдену, яка Байденом була прийнята, і тепер ще з боку Вашингтона чиниться тиск на Україну", - сказав він.

Експерт упевнений, що канцлер Німеччини Ангела Меркель також підтримує версію Путіна щодо Мінських угод з політичною автономією сепаратистів.

"У даній ситуації американська сторона перейшла на бік противника. Коли німецька сторона зараз вносить це питання до порядку денного – це означає, що вона стає на бік противника щодо виконання Мінських угод. Сьогодні Зеленський і вся Україна опиняються в дуже важкому становищі, коли ті країни, які позиціонували себе як союзники України, в найважливішому питанні національної безпеки України переходять на бік противника", — додав Ілларіонов.

читайте такожЗустріч Байдена і Меркель: що обговорюватимуть і чого очікувати Україні

Нагадаємо, що під час візиту до Вільнюса Володимир Зеленський говорив, що на зустрічі з канцлером одним з головних питань буде енергетична безпека України та Європи на тлі будівництва "Північного потоку-2".

Український лідер назвав проект "лакмусовим папірцем, який показує, що пріоритетніше для тих чи інших країн", зазначивши, що для України питання безпеки важливіше економіки. "Для кого тоді будувати, якщо у нас війна і гинуть люди", - повідомив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти