"Залишилось лише одне місце": Жданов розкрив, звідки можуть наступати росіяни

5 вересня 2023, 18:32
Військовий експерт уточнив, що найменше угруповання російських загарбників спостерігається на Херсонському напрямку.
'Залишилось лише одне місце': Жданов розкрив, звідки можуть наступати росіяни
Окупанти можуть наступати тільки на Куп'янському напрямку / колаж: Главред, фото: Міноборони РФ, 59 ОМПБр

Військовий експерт Олег Жданов уточнив, що найменше угруповання російських загарбників залишилось на Херсонському напрямку.

Жданов зазначив в ефірі Апостроф TV, що у російських окупантів залишилось лише одне місце, звідки вони можуть наступати - це Куп'янський напрямок.

"Я так розумію, ворог приніс у жертву Лиманський напрямок, там ідуть бої здебільшого в районі Серебрянського лісництва, але їх інтенсивність трохи зменшилась. Натомість на Куп'янському напрямку в районі Сватового вони залишили угруповання. На сьогоднішній день це останнє місце, де вони можуть намагатися нас тиснути, щоби змусити Генштаб перекидати туди наші резерви", - пояснив експерт.

відео дня

Жданов також повідомив, скільки та на яких ключових напрямках зосереджено техніки та особового складу ворога.

"За останніми даними, на Сватівсько-Кремінному напрямку десь близько 100 тисяч, на Бахмутському напрямку близько 80 тисяч, а решта з 350-380 тисяч російських військ розтягнута на Авдіївський, Мар'їнський, Бердянський, Мелітопольський і Херсонський напрямки", - каже він.

Військовий експерт уточнив, що найменше угруповання російських загарбників ми спостерігаємо на Херсонському напрямку.

"Всього на території України у росіян близько 400 тисяч військ. Це на 1200 км фронту, плюс тилові бази і частини. Ті ж тилові бази у Бердянську, Мелітополі, Маріуполі. Це перше. І по-друге, з кожним днем кількість відсотків професійного кадрового складу зменшується. І найголовніше - укомплектованість цих частин не 100-відсоткова, а на рівні 60-70 відсотків. Йдеться як за техніку, так і за особовий склад", - підсумував Жданов.

Ситуація на фронті

Нагадаємо, що на Таврійському напрямку ЗСУ "перемололи" сотню окупантів та склади боєприпасів. Бригадний генерал Тарнавський повідомив, що ЗСУ знищили 3 склади боєприпасів та 1 пункт управління російських окупантів.

ЗСУ домоглися тактичного успіху на Запоріжжі та просунулася за "зуби дракона". Українські сили просунулися до позицій, які знаходяться на схід від протитанкових ровів РФ, що є частиною тришарової оборони на захід від Вербового.

СБУ підірвала в "ЛНР" топ-генерала, який очолював "митницю". Афанасьєвський отримав множинні осколкові поранення голови, шиї і живота. Він перебуває в реанімації у важкому стані.

Більше військових новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти