Забирають документи й пропонують переїхати на Сахалін: окупанти насильно депортують українців

24 березня 2022, 14:29
Окупанти створили фільтраційний табір у Докучаєвську Донецької області. Туди масово доставляють цивільне населення. При цьому у людей забирають документи.
Евакуація, ОРДЛО, біженці
Окупанти насильно депортують українців із захоплених територій / Фото Reuters

Росіяни насильно вивозять українських громадян з окупованих територій до Росії. Після проходження фільтраційних таборів українців відправляють в економічно депресивні райони РФ, зокрема, на Сахалін.

Як повідомили у Головному управлінні Міноборони, українцям пропонують офіційне працевлаштування через центри зайнятості.

"Ті, хто погоджуються, отримують документи, що забороняють виїзд з російських регіонів упродовж двох років", - йдеться у повідомленні.

відео дня

На сьогоднішній день підтверджено інформацію про створення російського фільтраційного табору в Докучаєвську Донецької області. Туди масово доставляють цивільне населення. При цьому у людей забирають документи.

"З людьми "працюють" співробітники ФСБ РФ. Їхня мета - пошук громадян, які брали участь в АТО/ООС, українських військових і правоохоронців. Далі людей переправляють в РФ, зокрема, в Таганрог (Ростовська область) і Краснодарський край", - повідомили в розвідці.

Зазначається також, що існують безперечні свідчення нелюдського поводження з українцями, ненадання медичної допомоги, проблеми з харчуванням.

Зазначимо, примусове переміщення цивільного населення на територію держави-агресора, зокрема дітей, є грубим порушенням міжнародного права, зокрема міжнародного гуманітарного права та черговим доказом повождення РФ як держави-терориста.

Як повідомляв Главред, російські загарбники на Херсонщині продовжують чинити військові злочини проти мирних жителів України. Вони знущаються з людей, приставляючи до голови зброю та змушуючи називати наші міста "російськими".

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти