Янукович згадав про своє президентство і "пішов війною" на Раду

30 грудня 2021, 17:29оновлено 30 грудня 2021, 18:25
"Легітимний" подав до суду з Ростова-на-Дону.
Віктор Янукович
Віктор Янукович / Reuters

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом екс-президента Віктора Януковича до Верховної Ради України.

Предметом позову є визнання факту його самоусунення від здійснення конституційних повноважень глави держави у 2014 році, розповіла постійний представник Верховної Ради в Конституційному суді, народний депутат Ольга Совгиря у своєму Телеграм-каналі.

"Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом Януковича В. Ф. до Верховної Ради України у спорі з приводу визнання факту його самоусунення від здійснення конституційних повноважень президента України", - написала вона.

Позивач просить встановити відсутність у Верховної Ради компетенції (повноважень) на прийняття актів про самоусунення президента.

Також Совгиря повідомила, що в ухвалі суду зазначено, що адресою для листування з позивачем є Ростов-на-Дону (Російська Федерація).

Суд призначив розгляд справи з викликом сторін на 16 лютого 2022 року на 10:15.

Янукович згадав про своє президентство і 'пішов війною' на Раду

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що рсследование про резиденцію Межигір'я завершено. Тепер вона передана в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА).

читайте такожЯнукович "отямився": згадав про Майдан і звинуватив ЗСУ у "війні зі своїм народом"

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти