Загрожує 20 років в'язниці: суд заочно заарештував втікача Януковича

7 жовтня 2021, 15:31
У справі також фігурує його син Олександр.
Янукович
Четвертому президенту України обрали запобіжний захід / УНІАН

Четвертого президента України Віктора Януковича, який втік до Росії, заочно заарештували у справі про присвоєння резиденції Межигір'я.

Такий запобіжний захід екс-президенту обрав Вищий антикорупційний суд (ВАКС). У справі також фігурує його син Олександр.

Суд над Януковичем

Клопотання від НАБУ і САП про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою колишньому президенту Віктору Януковичу і його синові у справі про присвоєння Межигір'я було подано наприкінці липня.

відео дня

4 жовтня захист екс-президента клопотав про повернення детективу НАБУ клопотання про обрання запобіжного заходу Януковичу і закриття провадження у справі.

читайте такожПрезидент Зеленський перед парадом на Майдані потролив ЯнуковичаТоді суддя ВАКС відмовив стороні захисту обвинуваченого. Прийняття рішення у справі відклали до 7 жовтня.

Загрожує 20 років в'язниці

Дії екс-президента України та його сина кваліфіковані за ч.5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем; легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України. Олександру Януковичу інкримінується також ч.5 Ст. 27 (пособництво) КК України.

Максимальне покарання за частинами цієї статті передбачає позбавлення волі на строк 8 і 12 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти