Вижив заради трьох доньок: воїн ЗСУ з кулею в серці пройшов п’ять кілометрів

27 серпня 2023, 21:04
9901
Захисник пригадує, як під час важких боїв за Роботине росіяни крили наших воїнів всім, що мали на озброєнні.
захисник
Воїн ЗСУ з кулею в серці пройшов п’ять кілометрів / Колаж: Главред, фото: 24 ОМБр імені короля Данила, скріншот із відео

Український захисник з позивним "Туз" під час звільнення села Роботине Запорізької області отримав тяжкі поранення. Із кулею в серці, простреленим передпліччям і ногами, захисник боровся за своє життя заради трьох доньок. Про це розповідає ТСН.ua.

Захисник пригадує, як під час важких боїв за Роботине росіяни крили наших воїнів всім, що мали на озброєнні. Проте село таки відвоювали і над ним тепер майорить український прапор.

"Вони повилазили, почали нас обстрілювати, почався артобстріл і гранатами закидувати почали... Дрончики. Одного вбили, мене поранило, я впав, як зміг наклав турнікет", - розповідає Олександр "Туз".

відео дня

Як розповів воїн, разом із побратимами він півтори доби евакуювався. Спочатку йшов сам, згодом сили забракло.

"Я кілометрів 5 йшов, напевно у стані афекту, а тоді вже не зміг. Мене хлопці вже почали нести. Повзли, бігли по бліндажам, в кожному бліндажі нас крили жорстко, але доповзли", - пригадує військовий.

Із вогнепальним переломом передпліччя, травмами ніг та кульовим пораненням Олександра доправили до військового госпіталю. Першими його прооперували травматологи. Кулю в серці військового знайшли за допомогою медичного магніту. Вона увійшла через шию і запеклася у грудній клітині.

На третю добу стан Олександра стабілізувався. Він зміг вставати з ліжка та ходити. Каже, вижив завдяки його трьом донечкам, які чекають на нього вдома на Дніпропетровщині.

Після реабілітації Олександр планує повернутись до своєї бригади. Каже, що у війську знайшов справжніх друзів, яких не було у мирному житті. Тому відвойовуватиме кожен сантиметр нашої землі разом із ними.

Нагадаємо, раніше Главред розповідав, як лікарі дивом врятували 22-річного воїна. Георгій Раскалей переніс три інсульти, зупинку дихання і ампутацію руки. Медики давала хлопцю мізерний шанс на одужання, проте герой стрімко йде на поправку.

Також нещодавно військовий розповів, як дивом врятувався під час атаки на Чернігів. Воїна врятувало те, що він встиг спуститися на перший поверх всього за хвилину до того, як стався підступний удар загарбників.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти