З'ясувалося, чи загрожує Києву локдаун та як працюватиме транспорт

7 жовтня 2021, 21:15
У Києві зробили понад 1,8 млн щеплень, а "зелений" сертифікат про повний курс вакцинації отримали понад 920 тисяч киян.
карантин в Україні
Влада Києва поки не має наміру вводити карантин / УНІАН

Влада Києва поки не розглядає питання локдауна, однак, ситуація з коронавірусом у столиці погіршується. Місто продовжує підготовку до введення спецпропусків на транспорт, повідомляє пресслужба Офіційного порталу Києва.

Попри "жовтий" рівень епіднебезпеки, сьогодні в Києві спостерігається погіршення ситуації навколо захворюваності коронавірусом. Щодня в місті реєструється до тисячі нових випадків зараження.

"Зростає швидкість заповнення медустанов, на жаль, 98% важких хворих у лікарнях не були вакциновані. Щеплення - на сьогодні один із головних факторів для того, щоб не дійти до критичного, "червоного" рівня епіднебезпеки. Без активної підтримки бізнесу в питаннях масової вакцинації, інформування киян про її важливість місто не впорається", - зазначив заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба.

відео дня

Згідно з офіційними даними, станом на сьогодні в Києві зробили понад 1,8 млн щеплень, а "зелений" сертифікат про повний курс вакцинації отримали понад 920 тисяч киян.

Кулеба, зі свого боку, звернувся до керівників столичних бізнесів, щоб ті стимулювали свої колективи до вакцинації, щоб запобігти посиленню карантину.

Незважаючи на те, що КМДА не розглядає питання локдауну, втім Київ зараз готовий до погіршення епідситуації і продовжує приймати заявки на спецпропуски до транспорту від підприємств і ФОПів.

читайте такожПіти в локдаун на Покров

"Заявку на отримання спецпропусків може подати будь-яке підприємство. Для позитивного рішення потрібно обґрунтувати критичну необхідність роботи підприємства в період жорсткого карантину. В першу чергу, право на проїзд отримають працівники критичної інфраструктури, які забезпечують життєдіяльність міста", – зазначив Кулеба.

12 областей ризикують опинитися в помаранчевій зоні

За свіжими даними Українського МОЗ, станом на сьогодні, 7 жовтня, 12 областей країни відповідають "помаранчевій" зоні адаптивного карантину.

Так, в помаранчеву зону епідемічної небезпеки потрапляють Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Київська, Луганська, Полтавська, Харківська, Херсонська, Хмельницька та Чернівецька область.

При цьому в деяких регіонах спостерігається навіть "червоний" рівень динаміки covid-госпіталізацій. Найгіршою є ситуація в Херсонській області-62.2%, Полтавській - 58.3% та Київській – 54.6%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти