ЗСУ захопили стратегічну ініціативу та оточують окупантів у Бахмуті – ISW

30 червня 2023, 08:12
673
Підрозділи ЗСУ провели наступальні операції на кількох ділянках фронту.
ВСУ
ЗСУ захопили ініціативу на Бахмутському напрямку / 36-та ОМБП імені контр-адмірала Михайла Бєлінського, 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців

Підрозділи Збройних сил України захопили стратегічну ініціативу на Бахмутському напрямку і продовжують широкий наступ в цьому районі.

Як йдеться в аналітичному огляді американського Інституту вивчення війни (ISW) про перехід ініціативи до ЗСУ раніше йшлося у зведеннях українського Генерального штабу.

Американські військові аналітики вважають, що такі заяви представників ЗСУ свідчать про намір використовувати цю ініціативу українською стороною ще більшою мірою.

відео дня

За даними заступника міністра оборони України Ганни Маляр, ЗСУ просунулися на 1200 метрів у напрямку Кліщіївки та на 1500 метрів у напрямку Курдюмівки. Маляр додала, що російські сили в цьому районі проводять контратаки, але в деяких районах відступили після втрат.

Командир розвідувальної роти 57-ї бригади ЗСУ Денис Ярославський заявив, що українські війська звільняють Кліщіївку і в цьому районі йдуть інтенсивні бої. Він додав, що ЗСУ витіснили росіян з позицій на західній околиці Бахмута і тривають бої поблизу Берхівки. Звільнення домінуючих висот у Берхівці та Кліщіївці дозволить українським силам оперативно оточити російські сили в Бахмуті.

Разом з тим підкреслюється, що підрозділи ЗСУ провели наступальні операції щонайменше на двох інших ділянках фронту і, за повідомленнями, досягли успіхів.

Screenshot
Карта району бойових дій / understandingwar.org

Ситуація на Бахмутському напрямку

Раніше майор ЗСУ Максим Жорін розповів подробиці знищення бійцями Збройних сил України плацдарму російських військ на одній зі сторін каналу Сіверський Донець-Донбас.

Офіцер ЗСУ пояснив, що основним завданням було ліквідувати плацдарм, який російські окупанти організували на одній зі сторін каналу Сіверський Донець - Донбас.

Нагадаємо, командир 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ полковник Андрій Білецький повідомив про те, що підрозділи українських сил розгромили окупантів РФ на Бахмутському напрямку.

В результаті вдалих дій українських бійців десятки російських загарбників знищені і поранені, підкреслив він в Telegram.

Командир 3 ОШБр уточнив, що бійці 1 механізованого батальйону з його бригади розгромили 3-й батальйон 57 гвардійської мотострілецької бригади РФ.

Журналісти CNN днями повідомили, що ЗСУ домоглися успіхів в районі Бахмута і розбили там частину російських окупаційних військ.

Однак ворог чинив серйозний опір, внаслідок чого сили оборони України зазнали втрат у військовій техніці.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти