ЗСУ відновили втрачені позиції і підняли український прапор у Нью-Йорку: що відомо

8 серпня 2024, 16:54
322
Українські військові змогли відновити втрачені позиції в селищі Нью-Йорк, що на Донеччині, водночас ситуація на цьому напрямку залишається складною.
ЗСУ відновили втрачені позиції і підняли український прапор у Нью-Йорку: що відомо
ЗСУ підняли український прапор у Нью-Йорку / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Бійці 53 ОМБр точним ударом змогли знищити російський прапор, який росіяни підняли над школою у селищі Нью-Йорк як доказ окупації населеного пункту. Про це йдеться у повідомленні прес-служби бригади 53 окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха у Facebook.

Військові повідомили, що знищили ворожий "триколор" точним ударом FPV-дрона і водночас повернули на його місце український стяг.

"Розвідка — це воїни, які скромно й тихо роблять, здавалося б, неможливі речі, немов прадавні характерники, під покровом тіні завдають ударів та знищують", — заявили оборонці.

відео дня

Водночас за даними аналітичної групи DeepState, українським військам вдалось відновити втрачені позиції в районі спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату № 38 у селищі Нью-Йорк на Донеччині.

"Бойові дії в Нью-Йорку тривають. Ситуація складна", - додали аналітики.

Що таке DeepState?

DeepStateMap.Live — інтерактивна онлайн мапа бойових дій в Україні, яка дає можливість стежити за змінами лінії фронту та перебігом воєнних дій російсько-української війни, пише Вікіпедія.

Війна в Україні - що відомо про бої на Покровському напрямку

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, 6 серпня окупанти підняли свій триколор над будівлею школи у Нью-Йорку, Донецька область. Аналітики DeepState підтвердили автентичність цих кадрів, зазначивши, що школа розташована у північно-західній частині селища.

Російські війська просунулися до вулиці Гагаріна в Нью-Йорку та вулиці Достоєвського в Північному, поблизу Торецька, Донецька область. Однак, у новому звіті Інститут вивчення війни (ISW) не підтверджується повне захоплення Нью-Йорка окупантами.

Активні бойові дії на Покровському напрямку тривають вже понад три місяці, і ворог зазнає там значних втрат, повідомив офіцер 59-ї Окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти