ЗСУ здійснили успішний прорив лінії оборони на Сході

18 вересня 2023, 18:28оновлено 18 вересня 2023, 19:20
У районі Бахмута сили оборони вщент розбили одні з найбільш підготовлених військових частин окупантів - 72, 31 і 83 бригади.
ЗСУ здійснили успішний прорив лінії оборони на Сході
Сирський розповів про обстановку під Бахмутом / колаж: Главред, фото: Вікіпедія, 17 ОТБр

Під Бахмутом ведуться жорсткі бої. Після звільнення Кліщіївки та Андріївки росіяни спробували провести кілька безуспішних контратак з різних напрямків, намагаючись повернути втрачені позиції. Про це стало відомо з повідомлення командувача Сухопутних військ Олександра Сирського.

Генерал відзначив, що обидва селища, Кліщіївка та Андріївка, відігравали важливу роль у оборонному рубежі ворога від Бахмута до Горлівки.

відео дня

"У результаті успішних дій наших військ була пробита лінія оборони ворога, яку він намагався закрити, кидаючи в бій всі наявні резерви", — сказав Сирський.

Генерал-полковник зауважив, що загальна ситуація на Східному напрямку залишається складною. Ворожі сили не припиняють своїх намірів стосовно відновлення наступальних операцій на Куп'янському та Лиманському напрямках і активно готуються до цього.

"Звичайно, ми продовжуємо рух вперед. Це лише ще один черговий крок на шляху до повного звільнення наших територій", - додав воєначальник.

Контрнаступ ЗСУ

Нагадаємо, 15 вересня під час штурмових дій Збройні Сили України під час успішно визволили Андріївку в Донецькій області і продовжують наступ. Звільнення Андріївки має важливе стратегічне значення, оскільки означає повний контроль над залізницею, яка є ключовою опорною лінією для подальшого контрнаступу.

Також 17 вересня бійці бригади "Лють" разом із військовими з Сил оборони звільнили Кліщіївку.

Раніше ми повідомляли, що ЗСУ знищили майже все керівництво 72-ї бригади окупантів. Під час боїв під Бахмутом, ліквідація офіцерів була непростою задачею, оскільки вони намагалися сховатися в тилу та уникнути виявлення.

Більше новин про контрнаступ:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти