Під Бахмутом розбито 72-гу бригаду росіян разом з командирами: з'явилися подробиці

18 вересня 2023, 16:36оновлено 21 вересня 2023, 12:00
766
Як сказав Олександр Бородін - пресофіцер третьої штурмової бригади ЗСУ - українські воїни "обезголовили" 72-у бригаду російських окупантів
ЗСУ, армія
72-га російська бригада майже небоєздатна, каже офіцер / колаж Главред, фото УНІАН

В результаті жорстоких боїв під Бахмутом виявилося ліквідовано майже все керівництво 72-ї бригади російських окупантів. Про це в ефірі єдиного телемарафону сказав Олександр Бородін - пресофіцер третьої штурмової бригади ЗСУ.

"72-а російська бригада майже небоєздатна. Піхотна частина максимально розібрана - це 200-300 чоловік. Що важливо - так, командири. Три комбата і начальник бригадної розвідки. Щодо командирів слід зазначити, що керівництво ним ставить такі завдання, що 100% утримувати, без варіантів. Тому в Андріївці вони загинули. Не всі - три комбати, там був загиблий комбат", ‒ сказав він.

Як каже Бородін, за часів, коли під Бахмутом ЗСУ билися проти найманців з ПВК "Вагнера", ліквідувати офіцерів було непросто ‒ оскільки ті намагалися сховатися подалі в тилу.

відео дня

"Так, дійсно. При "Вагнерах" було важко знищити офіцера, тому що вони ховаються досить далеко, кидають тільки піхоту вперед. Зараз відчутно, що їм настільки важливі ці місця, що вони випускають офіцерів – щоб ті сиділи, контролювали, тримали стрій. Бо моральна складова дуже низька: піхота біжить назад, коли починають розходитися їхні бійці. Тому вони, мабуть, і вирішили, щоб командири були якомога ближче", ‒ сказав він.

Ситуація на Бахмутському напрямку

ЗСУ взяли під контроль Андріївку під Бахмутом, повідомив Генеральний штаб у своєму зведенні 15 Вересня. Українські війська продовжили свій наступ в районі Кліщіївки, де досягли часткових успіхів.

В Інституті вивчення війни розповіли, що ситуація для РФ на південь від Бахмута погіршується. 3-тя окрема десантно-штурмова бригада ЗСУ "повністю знищила" російську 72-у окрему мотострілецьку бригаду.

Керівник пресслужби Східного угруповання військ Сил оборони Ілля Євлаш сказав, що ЗСУ попсували окупантів під Бахмутом і просунулися вперед. Українські сили оборони досягли успіхів у районі кількох населених пунктів.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти