ЗСУ оточують райцентр Коренево в Курській області: в Bild назвали села, які втратила РФ

15 серпня 2024, 16:32
293
Українські захисники просунулися на 3 км на схід від Суджі і встановили контроль над селами Мирне, Бондарівка та Михайлівка, розповів Юліан Рьопке.
ЗСУ оточують райцентр Коренево в Курській області: в Bild назвали села, які втратила РФ
Українські війська захопили кілька сіл на Курщині / Колаж: Главред, фото: 24 ОМБр імені короля Данила, 3 танкова Залізна бригада

Підрозділи ЗСУ оточили райцентр Коренево в Курській області. Українські війська наближаються до села з півночі та півдня. Про це повідомив експерт з аналізу відкритих даних BILD Юліан Рьопке.

"Здається, що українці докладають багато сил, що захопити цей населений пункт. Ми бачили безліч наступальних дій за останні години: як з півночі на Коренево, так і з півдня. Це означає, що українці намагаються наступати далі та атакувати це село з двох боків", - розповів він.

За його словами, російський фронт все ще дуже вразливий. Незважаючи на зосередження російських військ на Курщині, українські сили ще мають можливість просуватися та захоплювати населені пункти.

відео дня

Крім цього, ЗСУ продовжують наступ на схід від міста Суджа. Як зазначає Рьопке, українські війська просунулися на 3 км на схід і встановили контроль над селами Мирне, Бондарівка та Михайлівка.

"Оскільки російські джерела ще 12 серпня заявляли про присутність українців у Мирному, а 14 серпня російські війська атакували українців у Бондарівці за допомогою дальніх безпілотників "Ланцет", тепер я впевнений, що Україна захопила всю Суджу, а також два населені пункти, зазначені вище. Українська армія також захопила Михайлівку на Курщині. Село знаходиться за 3 км на схід від Суджі", - зазначив експерт.

Що відомо про Bild

Bild - найпопулярніша щоденна газета в Німеччині, а також довгий час була найпопулярнішою газетою в Європі. Її платний тираж становить 986 027 примірників, що на 77,6% менше, ніж у 1998 р. Національний таблоїд видається берлінським видавництвом Axel-Springer-Verlag з червня 1952 року, повідомляє Вікіпедія.

Комерційний успіх газети спричинив появу медіа-бренду Bild, під яким Axel-Springer-Verlag видає кілька друкованих відгалужень і новинний портал Bild.de. У 2023 році медіакомпанія була змушена припинити свою діяльність у сфері виробництва телевізійних програм з телеканалом Bild, який проіснував лише два роки. Довгострокові плани видавця включають припинення випуску друкованої газети та перехід на повністю цифрову пропозицію.

У квітні 2022 року 603 284 читачі скористалися платною цифровою послугою Bild plus. За кількістю передплатників він є найбільшим у Європі та десятим у світі. За даними опитування Arbeitsgemeinschaft Online Forschung (agof), у березні 2019 року Bild.de є найвідвідуванішим новинним сайтом у Німеччині, який відвідало близько 25 мільйонів осіб.

Операція в Курській області - останні новини

Нагадаємо, ворог перекидає тилові підрозділи та резерви до Курської області, повідомив речник Нацгвардії Руслан Музичук. Незважаючи на ситуацію в Курській області, інтенсивність бойових дій в Україні не зменшується, а активність ворожої бронетехніки залишається високою.

Також 15 серпня Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що на підконтрольній Україні території Курської області створено військову комендатуру під керівництвом генерал-майора Москальова.

Як повідомляв Главред, за добу українські війська просунулися від 500 м до 1,5 км та продовжують ведення наступальних дій. Загалом на території Курської області ЗСУ просунулися на 35 км і взяли під контроль 82 населених пункти.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти