"Війна закінчиться протягом 3-5 місяців": генерал Маломуж розповів, що може завадити

21 квітня 2023, 14:13оновлено 21 квітня 2023, 18:48
3326
Українська армія під час свого контрнаступу може закінчити війну за 3-5 місяців навіть з урахуванням звільнення Криму.
ВСУ, Микола Маломуж
Війна в Україні може закінчитися через 3-5 місяців / Колаж фото Главред, 28-а ОМБр імені лицарів Зимового походу

Українські військові готуються до масштабного контрнаступу і звільнення всіх земель, які були незаконно захоплені російською окупаційною армією. Країні-агресорці не вдасться виграти цю війну і вона може скоро закінчитися. Про це в інтерв'ю Главреду розповів ексглава Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж.

Він зазначив, що в кращому випадку війна в Україні повністю закінчиться вже через 3-5 місяців.

"При найоптимістичніших варіантах, з урахуванням навіть звільнення Криму, війна повинна завершитися протягом трьох-п'яти місяців", - сказав Маломуж.

Однак війна може затягнутися. За песимістичними прогнозами війна може закінчитися лише через рік. Однак таке буде лише в тому випадку, якщо на терміни закінчення бойових дій вплинуть деякі події на фронті.

"Якщо Росія зуміє мобілізувати ресурси, а ми не зуміємо розгорнути активні наступальні операції, війна затягнеться на півроку і більше. Щонайменше, тоді вона триватиме ще до року", - сказав Маломуж.

Хто такий Микола Маломуж

Микола Григорович Маломуж (23 вересня 1955, Звенигородський район, Черкаська область) – український державний діяч, голова Служби зовнішньої розвідки України з 2005 по 2010 роки, генерал армії України. Голова Всеукраїнської Координаційної ради офіцерів та військовослужбовців, пише Вікіпедія.

Контрнаступ армії України

Секретар РНБО Олексій Данілов раніше заявив, що рішення про перехід у контрнаступ армії України ухвалить Генштаб ЗСУ. Все буде вирішуватися в останній момент. За словами Данілова, у Києва є декілька сценаріїв проведення військової операції.

Журналісти Bloomberg опублікували матеріал, в якому йдеться про те, що ЗСУ можуть перейти в контрнаступ у травні. Передбачається, що сили оборони України будуть атакувати на декількох напрямках. Один зі співрозмовників агентства припустив спробу просування армії України на 30 кілометрів на Мелітопольському напрямку з метою встановлення вогневого контролю над "суходільним коридором" окупантів, який веде до Криму.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр сказала, що стратегічною метою України є звільнення всіх окупованих територій. За її словами, ніхто не буде оголошувати про початок контрнаступу ЗСУ, а контрнаступальні дії вже проводяться на деяких ділянках фронту.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти