Війна може вийти за межі півдня і сходу України: генерал Наєв назвав загрозу

26 листопада 2023, 18:05
1318
Вирішальне значення у війні мають технології, агресору Росії постачає зброю "вісь зла" – Північна Корея та Іран, зазначив командувач ОС ЗСУ Сергій Наєв.
Наєв, ВСУ
ЗСУ готуються до погроз повторення сценарію вторгнення Росії з півночі - Наєв / Колаж: Главред, фото: Міноборони України, 22-га ОМБр

Не можна виключати сценарію, за якого розв'язана Росією війна вийде за межі південних і східних регіонів України. Ситуація можлива, якщо ворог продовжить нарощувати зброю і вдосконалювати свої технології за допомогою Ірану і КНДР. Українські війська готуються до такого варіанту. Про це заявив командувач Об'єднаними силами ЗСУ Сергій Наєв.

В інтерв'ю ABC News він розповів, що українські воїни будують оборонні рубежі, мінують території та тренують особовий склад на випадок повторного військового вторгнення з півночі.

"Ми готуємося до цього (вторгнення РФ з півночі). Ми будуємо оборонні споруди, ставимо міни і тренуємо наші сили", - зазначив Наєв.

відео дня

Також генерал акцентував увагу на тому, що в цій війні все вирішують технології.

"Технології мають вирішальне значення. На ціль, по якій за старими радянськими технологіями потрібно було витратити 100 снарядів – за допомогою західних технологій тепер потрібно набагато менше, і це вимірюється в цифрах до десяти, тому технології завжди переважують кількість", - сказав Наєв.

Крім того, він попередив про небезпеку скорочення військової допомоги із боку Заходу. Втім, ЗСУ навіть за такої ситуації продовжуватимуть свою боротьбу.

"Ми розуміємо, що зараз йде війна за ресурси. РФ отримує свої ресурси за допомогою осі зла - це Північна Корея, Це Іран. А ми за допомогою наших партнерів, отримуючи від них засоби ППО, протиставляємо РФ їхні ресурси. Треба розуміти, що скорочення допомоги дійсно вдарить по нашій обороноздатності. Але ми будемо боротися тим, що маємо", - підкреслив Сергій Наєв.

Війна Росії проти України

Росія накопичила ракети для ударів по Україні, сказав представник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. За його словами, окупанти виробляли їх, в тому числі, і влітку. Зараз ворог накопичив близько 900 ракет, деякі з них базуються в захопленому Криму.

Росія готується до 10-15 років затяжної війни, вважає полковник армії Британії у відставці Глен Грант. З точки зору експерта, Росія "сподівається", що Захід рано чи пізно припинить підтримувати Україну і конфлікт розгортатиметься за "корейським сценарієм".

Війська РФ штурмують з флангів, у лобову, і намагаються оточити Авдіївку, розповів голова місцевої військової адміністрації Віталій Барабаш. Окупанти не можуть взяти місто, тому почали його знищувати.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти