Воїни ЗСУ ліквідували російського танкіста, який розстрілював "Іловайську колону"

31 липня 2023, 20:21
Танк Мазитова потрапив у кадр журналіста, який виходив з Іловайська разом з українськими військовими. Так вдалося ідентифікувати окупанта.

Оккупант Мазитов
Воїни ЗСУ ліквідували російського танкіста, який розстрілював "Іловайську колону"/ mil.in.ua

Українські військові ліквідували танкіста російської окупаційної армії Мазитова Ільдара Чулпановича, який брав участь у розстрілі українських військових в Іловайську у 2014 році.

Про це повідомляє "Мілітарний" із посиланням на соцмережі. Зазначається, що Мазитов був заступником командира танкового батальйону з озброєння, і він був ліквідований під час бойових дій в Україні.

відео дня

Відомо, що окупант закінчив Казанське танкове військове училище, після чого неодноразово брав участь у військових діях в складі російської армії. Мазитов служив у 71-му гвардійському мотострілецькому полку, який входить до 58-ї загальновійськової армії.

Цей окупант брав участь у вторгненні російських загарбників в Україну ще у серпні 2014 року.

У виданні зазначають, що танк Мазитова брав участь у розстрілі "Іловайської колони", коли загинуло 366 українських бійців, 429 були поранені, а понад 300 – потрапили у полон.

Танк окупанта потрапив у кадр журналіста Ростислава Шапошникова. Журналіст знімав відповідне відео, коли виходив разом з українськими військовими по "зеленому коридору" у районі Іловайська 29 серпня 2014 року. А пізніше у соцмережах з’явилося фото Мазитова зі своїм екіпажем у цьому танку. Загарбник тоді служив у 18-й окремій мотострілецькій бригаді, яка має номер військової частини – 27777.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ ліквідували важливого російського офіцера у "великих погонах". Українські військові "приземлили" російський розвідувально-ударний гелікоптер Ка-52 "Алігатор". У ньому був російський офіцер "у великих погонах". Офіцер "самоліквідувався".

Нагадаємо, ЗСУ вправно ліквідували командира бригади бойовиків "Призрак" Артура Богаченка. Батальйон "Призрак" є незаконним збройним формуванням, яке перебуває у складі 2-го армійського корпусу РФ.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти