Військовий експерт вказав на чотири найслабших ланки російської армії

12 березня 2023, 01:35
412
Російська окупаційна армія має чотири слабкі ланки, найістотнішою з яких є низька мотивація солдатів, заявив Владислав Селезньов.
Українські військові, ЗСУ, Владислав Селезньов
У російській армії є чотири слабких ланки: оцінка експерта / 93-тя ОМБр Холодний Яр

Армія російських агресорів мають як мінімум чотири слабких ланки. Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю порталу "Обозрєватєль" висловив військовий експерт Владислав Селезньов.

"Найбільш значуща слабка ланка - мотивація. Досі вищим військово-політичним керівництвом Росії не визначена чітка причина: що саме роблять путінські солдати в Україні, заради чого вони гинуть в таких величезних кількостях", - підкреслив він.

Далі, Селезньов нагадав про те, що розвідки країн-союзників України на Заході називають цифру понад 200 тисяч загиблих у війні проти України російських окупантів. А український Генштаб повідомляє про 155 тисяч.

"Очевидно, що на тлі таких втрат відсутність мотивації – головний фактор, який впливає на бойову готовність путінської армії", – зауважив експерт.

Друга слабка ланка армії окупанта, вважає Селезньов, військова логістика. Як каже він, великою мірою вона ускладнена через ефективну роботу українських артилеристів, які "змушують російських артилеристів тримати боєприпаси якнайдалі від лінії фронту".

Третя слабка ланка, стверджує Селезньов, поступове вибивання найбільш сучасної військової техніки ворога.

"Та техніка, яка знаходиться на зберіганні, вимагає відновлювальних робіт і за технічними характеристиками слабкіше, ніж ті зразки озброєнь і техніки, з якими в лютому минулого року путінська професійна армія починала повномасштабне вторгнення", – підсумував він.

І, врешті-решт, четверта слабка ланка, каже Селезньов, це знищення в боях з ЗСУ елітних підрозділів путінської армії.

"Знищуються російські десантники, морські піхотинці, тобто сіль, елітарні частини і підрозділи путінської армії. Їх місце займають "ч*обики" з мінімальним рівнем підготовки, мотивації і забезпеченості", – підсумував він.

Хто такий Владислав Селезньов

Український військовий журналіст та експерт. Полковник Збройних сил України, повідомляє Вікіпедія. З листопада 2014 року по 2017 рік - начальник прес-служби Генерального штабу Збройних Сил України.

Війна Росії проти України

Нещодавно міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна поверне всі свої території, включаючи Крим і Донбас. За його словами, частина територій буде повернута військовим шляхом, а частина – дипломатичним. Водночас Кулеба зазначив, що зараз занадто рано робити будь-які прогнози щодо того, які тимчасово окуповані регіони будуть повернуті завдяки злагодженим діям ЗСУ, а які – за столом переговорів.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк прогнозує, що війна в Україні закінчиться цього року. За його словами, про це свідчить "математика війни" і чіткі аналізи розвідки. Подоляк підкреслив, що у влади є дуже ефективна аналітична структура.

Військовий експерт, полковник запасу СБУ Михайло Притула прогнозує, що війна Росії проти України завершиться у березні 2023 року. За його словами, поріг міцності РФ нижче, ніж був в СРСР. Експерт підкреслив, що Росія зараз не така сильна, адже не має великих статків і втратила в Україні набагато більше військ, ніж СРСР в Афганістані.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти