Включення Суджі до складу Сумського району: що відповіли в Україні

8 серпня 2024, 17:53
2603
Після загострення кризи в Курській області, мережею почали ширитись чутки про рішення Сумської районної ради приєднати місто Суджа до складу Сумського району.

Ситуація на Курщині загострюється, плодячи нові фейки
Ситуація на Курщині загострюється, плодячи нові фейки / Колаж: Главред, скріншот, фото: ua.depositphotos.com

Деякі телеграм-канали опублікували відповідне фейкове "рішення" Сумської районної ради про приєднання не лише міста, але й всього Суджанського району.

В Сумській районній раді спростували справжність опублікованого документу та заявили, що не розглядають таке рішення. Офіційне повідомлення підтверджує, що інформація, що розповсюджується, є фейковою.

відео дня

"Сумська районна рада офіційно повідомляє, що в проєктах рішень та порядку денному ради не мається проєкту відповідного рішення, це питання не входить до її компетенції",– йдеться в заяві.

Фейкове рішення Сумської районної ради
Фейкове рішення Сумської районної ради / Фото: соцмережі

В районній раді також закликали довіряти офіційним верифікованим джерелам інформації.

А тим часом українські війська продовжують просування вглиб території Росії в Курській області. Як повідомляє експерт BILD з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке, ЗСУ вийшли на околиці міста Суджа - центру однойменного району.

"Українська армія зараз перебуває щонайменше за 2 км на північний захід від міста Суджа в Курській області, це візуально підтверджується", - зазначив він.

Повідомляється, що українські війська рухаються від держкордону вздовж автодороги 38К-004. Там узяті невеликі села Гоголівка та Рубанщина.

Водночас евакуація із Суджі буквально відсутня. На російську службу 112 надходять численні скарги від росіян.

Війна в Україні – останні новини

Нагадаємо, що окупанти перекинули новий підрозділ у Вовчанськ. Речник оперативно-тактичного угруповання "Харків" Віталій Саранцев наголосив, що зараз загарбники намагаються розширити зону контролю у Вовчанську і просуватися флангами, але тактика окупаційних військ особливо не змінилася.

Окрім цього, армія РФ може влаштувати котел на Донбасі. Ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенант Ігор Романенко розповів, що окупантам вдалося просунутися і наблизитися до Торецька, тому що вони використовують ефективний алгоритм, а в України не вистачає сил і техніки.

А от на своїй території армія РФ не справляється - Кремль екстрено перекидає до Курської області найманців приватної військової компанії "Вагнер".

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти