В Укравтодорі знайшли варіанти додаткового фінансування "Великого будівництва" доріг

15 квітня 2021, 16:49
Згідно з угодою між Укравтодором і ЄБРР, буде відремонтовано близько 300 км траси М-05 Київ - Одеса і побудований Північний обхід Львова.
Олександр Кубраков, голова Укравтодору
Олександр Кубраков, голова Укравтодору

Команда "Великий будівництва"

активно працює над залученням додаткового фінансування розбудови мережі доріг за програмою Президента. Серед них як Дорожній фонд, так і зовнішні ринки, заявив під час онлайн-форуму Ukrainian Transport Infrastructure Week голова Укравтодору Олександр Кубраков.

За його словами, додаткові надходження до Дорожнього фонду можуть забезпечити збільшення акцизу на автомобільний газ, запуск системи толінгу та детінізація ринку пального.

відео дня

"Сумарно ці заходи можуть збільшити надходження до Дорожнього фонду на третину. Це пришвидшить процес відновлення основної мережі доріг. У свою чергу, ці кошти повернуться додатковим зростанням ВВП", - пояснив Кубраков.

Крім того, агентство продовжить системну боротьбу з корупцією. Як заявив під час форуму керівник транспортних проєктів ЄБРР Андрій Цокол, Укравтодор є ключовим партнером Європейського банку реконструкції та розвитку. Зокрема, ЄБРР вже профінансував 5 проєктів загальною вартістю 1,3 млрд євро.

Згідно з угодою між Укравтодором і ЄБРР, буде відремонтовано близько 300 км траси М-05 Київ – Одеса, побудовано Північний обхід Львова та імплементовано низку реформ, в тому числі – для попередження корупції.

Консультанти банку вже вивчають та аналізують закупівельні та управлінські процеси в Укравтодорі, наступним кроком стане розробка та затвердження Плану антикорупційних заходів. До 2023 року консультанти ЄБРР супроводжуватимуть реалізацію цього плану, а потім перенесуть цей досвід на інші урядові інституції.

Як повідомлялось, у 2021 році в рамках президентської програми "Велике будівництво" буде відремонтовано та побудовано 6 500 км доріг та 245 штучних споруд, включно з мостами. За словами координатора програми, заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка, досвід 2020 року показав, що нова якісна інфраструктура в Україні – це реально.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти