В українському МЗС закликали посилити санкції проти РФ за "вибори" в Криму

13 вересня 2020, 13:59оновлено 13 вересня 2020, 18:54
На думку українських дипломатів, на Кремль потрібно продовжувати жорсткий тиск.
МЗС України
Керівник МЗС України Дмитро Кулєба/ УНІАН

Міністерство закордонних справ України найрішучішим чином протестує і засуджує незаконні організацію та проведення РФ 13 вересня 2020-го "виборів" в незаконні органи російською окупаційною адміністрацією у захопленому Москвою півострові Крим.

Про це повідомляється на офіційному сайті українського зовнішньополітичного відомства.

"Вважаємо такі дії Кремля продовженням грубих порушень Російською Федерацією державного суверенітету і територіальної цілісності України. Автономна Республіка Крим і Севастополь є тимчасово окупованими територіями України, правовий режим яких визначається нормами міжнародного гуманітарного права. Проведення Російською Федерацією псевдовиборів на територіях Автономної Республіки Крим і Севастополя є нелегітимним, а їх результати не матимуть жодних юридичних наслідків", ‒ йдеться в заяві МЗС України.

відео дня

Українські дипломати також в черговий раз закликали іноземні держави і міжнародні організації засудити незаконні дії Росії і у вкрай чіткій формі заявити про невизнання результатів "виборів" на тимчасово окупованій території Криму, а також посилити політико-дипломатичний тиск на Кремль (в першу чергу ‒ через розширення санкцій).

читайте такожОкупанти Криму пішли на відчайдушний крок через посуху

Нагадаємо, раніше "Главред" повідомляв:

  • Український прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів - влада Російської Федерації в офіційному порядку не зверталася до українського уряду з приводу подачі прісної води в окупований РФ Крим.
  • Міністерство закордонних справ України готує міжнародну платформу з деокупації Криму. В її рамках планується проведення щорічних самітів і контактів на різних рівнях.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти