У Туреччині відповіли на істерику Путіна через удар Bayraktar на Донбасі

5 грудня 2021, 16:24оновлено 5 грудня 2021, 17:18
Розглядається участь турецької сторони у виробництві БПЛА в Україні, каже Ісмаїл Демір.
Bayraktar, байрактар
У Туреччині оцінили застосування Україною БПЛА Bayraktar / armyinform.com.ua

У Туреччині прокоментували різкі висловлювання російської верхівки після того, як Збройні сили України ударом бойового розвідувально-ударного комплексу Bayraktar знищили артилерійське знаряддя окупантів РФ на Донбасі.

Як заявив глава Управління оборонної промисловості Туреччини Ісмаїл Демір, поставки турецьких Bayraktar в Україну не пов'язані з напруженістю в її відносинах з Росією. Сторони заздалегідь обговорювали закупівлю бойових дронів, підкреслив він в інтерв'ю виданню milliyet.com.

"Ми продали Україні партію БПЛА. Немає такого, що зараз ми продаємо їх, коли є напруженість з Росією. Були домовленості по партії, про яку говорили з самого початку", - зазначив він.

Турецький чиновник звернув увагу на те, що розглядається участь турецької сторони у виробничих процесах безпілотників в Україні.

"Це не пов'язано з останніми подіями. Не повинна складатися думка, що Туреччина відправляє Україні БПЛА через напруженість з Росією", - додав Демір.

читайте такожПутін сполохався через удар на Донбасі і згадав про Мінську

Раніше в штабі Операції об'єднаних сил підтвердили факт застосування безпілотного літального апарату Bayraktar на Донбасі. Українські військові заявили, що російські бойовики з гаубиць Д-30 обстріляли позиції ЗСУ в районі Гранітного.

Поранення отримали два українських військових, один з них загинув. За наказом головнокомандувача військ Валерія Залужного в ситуації був задіяний безпілотник Bayraktar.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти