У РНБО оголосили про хакерську атаку з Росії, аналогічну удару по Solarwinds в США

24 лютого 2021, 10:57оновлено 24 лютого 2021, 18:06
Вірус повинен був таємно встановити програму віддаленого доступу до комп'ютерів.
Російські хакери
У 2017 році хакерська атака такого типу вже застосовувалася проти України - РНБО / IBTimes UK

Центр кібербезпеки при Раді національної безпеки і оборони України заявив про успішне відбиття хакерської атаки на електронну систему взаємодії органів виконавчої влади. Серед подібних кібератак – хакерська атака на Solarwinds у США. Існують підстави вважати, що хакерська атака була здійснена з території Росії, заявили у пресслужбі відомства.

У повідомленні зазначено, що хакери спробували атакувати електронну систему, на базі якої діє документообіг більшості державних органів. Метою атаки було масове зараження інформаційних ресурсів влади. Вірусні документи, які планували запустити в базу, повинні були таємно встановити програми, що запускають віддалений доступ до комп'ютерів.читайте такожСтало відомо, коли Байден має намір вдарити санкціями по Росії

Специфіка дій хакерів, як стверджують у РНБО, дозволяє пов'язати кібератаку з одним з угруповань з Росії. Це атака типу supply chain attack, вона характеризується тим, що зловмисники намагаються атакувати організацію не безпосередньо, а шляхом пошуку уразливості в інструментах, які використовуються об'єктом кібератаки.

Серед подібних кібератак - вірус NotPetya у 2017 році і кібернетична операція росіян у США, пов'язана з атакою на Solarwinds.

Хакерська атака на американські відомства

  • У грудні 2020 року у США заявили про масштабну кібератаку на клієнтів компанії комп'ютерної безпеки SolarWinds. Дії зловмисників призвели до того, що постраждали безліч американських урядових установ. У Штатах вказали, що ця хакерська атака могла стати найпотужнішим кіберударом з точки зору масштабів і збитку для американського державного сектора. Держсекретар США Майк Помпео тоді заявив, що є підстави говорити про причетність до таких дій Росії.
  • 21 лютого у США заявили, що в адміністрації Байдена вивчають масштаби збитку, нанесеного хакерським ударом. У Вашингтоні вже попередили Москву, що американці незабаром дадуть відповідь Росії на такі дії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти