У Байдена оголосили плани щодо серйозного удару по Росії

21 лютого 2021, 19:29оновлено 24 лютого 2021, 07:29
У Вашингтоні вивчають справу про хакерську атаку на SolarWinds.
США Росія
США готують нові заходи щодо впливу на Москву, які включають не тільки санкції / Reuters

У США вивчають масштаби збитку, нанесеного російською хакерською атакою американським відомствам. Вашингтон вже протягом наступних декількох тижнів може відповісти Росії на такі дії, причому відповідні заходи щодо російської держави включатимуть не тільки санкції, сказав помічник американського президента з питань національної безпеки Джейк Салліван у інтерв'ю CBS.

За його словами, на ліквідацію наслідків від серйозної хакерської атаки може піти декілька місяців. Американська розвідка вивчає, хто конкретно причетний до кібератаки. Відповідні дії Вашингтона включатимуть не тільки санкції, а й інші інструменти тиску на Росію.

"По-перше, ми попросили наше розвідувальне співтовариство провести подальшу роботу з визначення (причетних і) масштабу збитку. Ми знаходимося в процесі. Я сказав, що на це підуть тижні, не місяці, поки ми підготуємо відповідь. Відповідь буде включати набір інструментів - видимих і невидимих. Це будуть не просто санкції", - підкреслив Салліван.

Хакерська атака на американські відомства

У грудні минулого року стало відомо про велику кібернетичну атаку на клієнтів компанії комп'ютерної безпеки SolarWinds. В результаті таких дій постраждала велика кількість американських урядових установ. У США відзначали, що хакерська атака могла стати найбільшим з точки зору масштабів і збитку ударом по державному сектору. Держсекретар США Майк Помпео заявив, що про причетність Росії до подібних дій можна сказати досить чітко.читайте такожУ США розкрили деталі стратегії санкцій проти Росії

Санкції США проти Росії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти