У Раді спрогнозували терміни нової хвилі COVID-19 і назвали умову скасування карантину

7 січня 2022, 13:22оновлено 7 січня 2022, 14:02
Запобігти страшним наслідкам нової хвилі коронавірусу зможе вакцинація, впевнений Михайло Радуцький.
коронавірус
Михайло Радуцький оцінив ймовірність скасування карантину / Фото Reuters

Голова комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький заявив про те, що за різними прогнозами нова хвиля коронавірусу в Україні може початися в кінці січня - на початку або в середині лютого 2022 року.

В інтерв'ю Укрінформу серед причин він назвав те, що багато людей були у відпустках за межами країни, а також не дотримувалися карантинних обмежень в ході свят.

"У зв'язку з цим очікуємо, що в кінці січня - початку лютого буде нова хвиля захворюваності, пов'язана з поширенням штаму Омікрон. Він поширюється дуже швидко - фактично за один-два дні після контакту. Україна цього не уникне, як не уникають інші країни світу", - говорить парламентарій.

Він пояснив, що єдине, що може запобігти страшним наслідкам цієї хвилі – це вакцинація.

Радуцький також заявив про те, що невакцинованим громадянам слід очікувати ослаблення карантинних обмежень тільки після завершення пандемії.

На запитання журналіста про те, чи будуть послаблення карантинних обмежень для нещеплених від ковіда громадян, Радуцький відповів, що коли "не буде COVID-19 – будуть послаблення".

За його словами, в країні буде і далі продовжуватися адаптивний карантин, поки епідеміологічна ситуація в Україні не покаже позитивних результатів.

"Уряд продовжив адаптивний карантин до 31 березня 2022 року. Швидше за все, він буде продовжений і надалі, поки триває епідемія. Під час карантину будуть обмеження, в тому числі і вимога щодо носіння маски в громадських місцях і транспорті", - додав Радуцький.

Карантин в Україні

Кабінет Міністрів України змінив правила карантину в жовтій зоні. Термін дії жовтих сертифікатів був скорочений до 30 днів. Тепер працівники закладів, а також відвідувачі, повинні зробити хоча б одне щеплення проти коронавірусу. Інакше буде потрібно негативний тест на COVID-19.

Кабмін 15 грудня продовжив карантин в Україні до 31 березня 2022 року. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль підкреслив, що правила, згідно з якими потрібен COVID-сертифікат для відвідування громадських місць, залишаються в силі.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти