У МЗС розповіли, коли Україна отримає нового посла в США

7 лютого 2021, 14:14
Українським послом має стати колишній міністр фінансів Оксана Маркарова.
Оксана Маркарова
Оксана Маркарова / @minfin.gov.ua

Питання призначення посла України у Сполучених Штатах Америки було порушено на початку грудня минулого року і на даний момент перебуває на фінальному етапі.

Українським послом має стати колишній міністр фінансів Оксана Маркарова. Про це розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю Радіо Свобода.

Він уточнив, що призначення посла в середньому триває півроку - від появи прізвища до від'їзду цієї людини вже безпосередньо за кордон.

відео дня

"По-моєму, на початку грудня ми запустили процес щодо Маркарової. Зараз початок лютого, а ми вже на стадії виходу указу президента. Тобто це фінальний крок", - сказав Кулеба.

Міністр додав, що після Указу президента Маркарова отримає американські візи і відправиться в США.

"Ну і, безумовно, ми зацікавлені в тому, щоби і американський посол теж до Києва приїхав якомога швидше. Я абсолютно задоволений тим, як пані Квін (Крістіна Квін, - ред.) підтримує високу динаміку діалогу між Україною та США. Але посол - це посол", - підкреслив Кулеба.

Оксана Маркарова - що про неї відомо:

З 2015-го по червень 2020-го Оксана Маркарова працювала в Міністерстві фінансів. Прийшла туди на запрошення міністра фінансів Наталії Яресько і в якості заступника міністра працювала до відставки Олександра Данилюка, після чого сама стала керівником міністерства.

Маркарова має ступінь магістра в галузі публічних фінансів, практику у Світовому банку у Вашингтоні, досвід роботи в інвестиційному та банківському бізнесах.

читайте такожЧому призначення Маркарової послом у США - погане рішення

Нагадаємо:

  • 30 грудня 2020 року заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін розповів, що Київ отримав агреман на призначення ексміністра фінансів Оксани Маркарової послом України в США.
  • У грудні 2019 року президент України Володимир Зеленський підписав указ про призначення посла України в США. Ним став колишній Постійний представник в ООН Володимир Єльченко.
  • У липні 2019 року Зеленський звільнив посла України в США Валерія Чалого, майже півроку посада посла України в США залишалася вакантною.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти