США схвалили кандидатуру Маркарової на посаду посла України

30 грудня 2020, 21:35оновлено 31 грудня 2020, 01:15
Заступник міністра зазначив, що США є ключовим партнером України у сфері забезпечення безпеки та підтримки територіальної цілісності.
США схвалили кандидатуру Маркарової на посаду посла України
У США схвалили Оксану Маркарову на посаду посла / УНІАН

Заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін розповів, що Київ отримав агреман на призначення ексміністра фінансів Оксани Маркарової послом України в США.

"Українська сторона вже отримала агреман (попередню угоду однієї держави на призначення певної особи на посаду голови дипломатичного представництва іншої - Главред.) на призначення Оксани Маркарової послом України в США, в той же час остаточне рішення буде прийматися президентом України", - розповів заступник голови МЗС, передає Інтерфакс-Україна.

Єнін також зазначив, що Україна активно працює над тим, щоб якомога швидше відбулися повноформатні контакти керівництва двох країн.

читайте такожКулеба висловився про відносини з США при Байдені

"Ті сигнали, які ми отримуємо, свідчать, що Україна буде одним з пріоритетів США, і це, на нашу думку, значною мірою сприятиме прискоренню початку предметних контактів з новою адміністрацією. Ми з нетерпінням очікуємо приїзду в Україну нового американського посла і впевнені, що він буде мати надзвичайно високий кредит довіри в новій американській адміністрації", - заявив заступник міністра.

Зазначимо, Оксана Маркарова очолювала міністерство фінансів з 8 червня 2018 року до 4 березня 2020-го.

У разі призначення Оксана Маркарова буде першою в історії жінкою-послом України в США.

читайте такожВійськова допомога Україні від США: у МЗС анонсували рішення Конгресу

Новини США - про що раніше повідомляв Главред:

  • Палата представників США 8 грудня схвалила оборонний бюджет держави на майбутній фінансовий рік. Документ передбачає надання військової допомоги Україні.
  • 11 грудня законопроект схвалили і в американському Сенаті. Законодавці припустили, що Трамп може накласти вето на оборонний бюджет і заявили про намір подолати рішення президента, так як в Палаті представників документ набрав дві третини голосів.
  • У середу, 23 грудня, американські ЗМІ заявили, що Трамп все-таки заблокував підписання військового бюджету США. Однак Конгрес, ймовірно, вето глави держави подолає.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти