У Криму закликали Київ і НАТО "не будити російського ведмедя"

3 квітня 2021, 14:50оновлено 3 квітня 2021, 16:12
Слова спікера України в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Олексія Арестовича про війну з Росією наробили галасу в Криму.
Крим
У Криму закликали Київ і НАТО "не будити російського ведмедя" / Міноборони РФ

Війни проти Росії у багатьох випадках закінчувалися катастрофою для агресорів, заявив так званий співголова Асамблеї слов'янських народів кримського регіону Роман Чегринець у відповідь на слова спікера України в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Олексія Арестовича, який зазначав, що навчання НАТО Defender Europe 2021 потрібні "для відпрацювання війни з Росією".

"Були вже в нашій історії такі моменти, але і в 1812 році, і в 1941 році подібні загрози закінчилися катастрофічно саме для агресорів. Мабуть, не обтяжених інтелектом представників української дипломатії історія нічому не навчила, отже, їх навчить життя", - заявив він у коментарі РИА Новости.

Також він закликав західні країни та Київ "не будити російського ведмедя", бо він захищатиме свій барліг.

"Він свій барліг захищатиме до останнього і заодно, до речі, і в сусідньому лісі може порядок навести", - сказав Чегринець.

Зазначимо, раніше Арестович заявив, що однією з причин загострення ситуації на Донбасі можна назвати навчання НАТО Defender Europe 2021, проведення яких планується у травні.

"Під час навчань будь-яка країна світу починає робити відповідні ходи, наприклад, розгортати війська. І оскільки фокусом цих навчань є ситуація на Балканах і в Криму - по суті, це відпрацювання можливого зіткнення НАТО і РФ - росіяни рухають своїх коней", - вважає він.

Ситуація на Донбасі - про що йшлося раніше:

  • 26 березня російські незаконні збройні формування обстріляли позиції ООС на Донбасі поблизу Шумів. Унаслідок ворожого вогню загинули 4 українських військових. Через це президент України Володимир Зеленський закликав усіх лідерів країн нормандської четвірки докласти максимальних зусиль для того, щоб на Донбасі був повністю збережений режим припинення вогню.
  • 2 квітня прессекретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що ситуація на лінії зіткнення на Донбасі є "вельми страхітливою".
  • 2 квітня відбулися перші телефонні переговори президента України Володимира Зеленського з американським главою держави Джо Байденом. Під час дискусії глава США заявив про підтримку Вашингтоном української держави у військовому конфлікті на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти