У Дніпрі співробітник поліції смертельно поранив чоловіка: що говорять про подію

30 серпня 2023, 09:16оновлено 30 серпня 2023, 10:42
2808
Поліцейського затримали за фактом перевищення повноважень, з'ясовується правомірність застосування правоохоронцем табельної зброї при інциденті.
Дніпро
Поліцейський, який застосував табельну зброю, затриманий, відкрито кримінальну справу / Колаж: Главред, фото: соцмережі, ДБР

Поліцейський, який під час конфлікту з водієм елітного автомобіля Jaguar у Дніпрі застосував табельну зброю і смертельно поранив чоловіка, затриманий за фактом перевищення повноважень. Правоохоронці з'ясовують правомірність застосування зброї. Відкрито кримінальне провадження.

У чому суть конфлікту в Дніпрі

Інцидент трапився у вівторок, 29 серпня. Згідно з інформацією місцевих пабліків, патрульні поліцейські зупинили автомобіль з метою проведення перевірки, оскільки зафіксували порушення. Між водієм і копом стався конфлікт, після чого водій накинувся на поліцейських і застосував проти них фізичну силу. Після цього один з правоохоронців застосував табельну зброю.

Як стверджують очевидці, водій міг перебувати в стані сп'яніння, а в його автомобілі знаходилися діти.

відео дня

"У машині були діти. Чоловік був п'яний, побив патрульних: один з них, вже лежачи, вистрілив у нього. Поліцейських доставили до лікарні", – сказав очевидець, коментар якого опублікував "Дніпро оперативний".

Поліцейського затримали

В Офісі генерального прокурора повідомили, що співробітник поліції затриманий. Розпочато досудове розслідування в рамках ч.1 ст. 115 та ч. 3 ст. 365 КК України (статті, в рамках яких розслідується можлива причетність громадян до умисного вбивства та перевищення службових повноважень співробітниками правоохоронного органу).

"За даними слідства, 29 серпня в одному із районів м. Дніпра двоє патрульних поліцейських зупинили авто, в якому перебували неповнолітні діти. На вимогу вийти із авто водій та пасажири відмовились. Правоохоронці почали силою витягували потерпілих із авто та використали газовий балончик. Під час бійки поліцейський застосував табельну зброю та здійснив три постріли у спину пасажиру. Від отриманих вогнепальних поранень потерпілий помер на місці. Наразі причетного до перевищення службових повноважень правоохоронця затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру. Слідство триває, з’ясовуються всі обставини справи", - сказали ОГП.

Що кажуть у ДБР

В Державному бюро розслідувань зазначили, що правоохоронці проводять перевірку щодо правомірності застосування патрульним табельної зброї. В рамках ч.1 ст. 115 і ч. 3 ст. 365 КК України йому може загрожувати від 7 до 10 або від 7 до 15 років позбавлення волі.

"У США за напад на поліцейського в деяких Штатах - від 50 років до довічного"

Прокоментували інцидент і в соціальних мережах.

Журналіст Петро Шуклінов на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав, що в США за напад на поліцейських порушникам загрожує дуже суворе покарання.

На його думку, інцидент – повноцінний напад на копів, який передбачає ризик втрати табельної зброї.

"В Дніпрі копи зупинили машину для перевірки. Люди в машині відмовились виходити та чинили спротив. Чоловік та жінка напали на копів. Копи застосували спецзасоби, але чоловік та жінка повалили копів і продовжили напад. В результаті один з копів дістав пістолет та застрелив чоловіка. В США за напад на поліцейського в деяких Штатах - від 50 років до довічного. Вогонь відкривають просто за невиконання усних застережень. Тут повноцінний напад, загроза втрати табельної зброї. Я не знаю, що в головах у людей, які нападають на поліцейських або військових. З повним салоном дітей. Копів відсторонили. Триває слідство.", - написав Шуклінов.

Політичний експерт Тарас Загородній написав, що ситуація позбавлена логіки, а поліцейські де-факто попередили інші злочини, які міг скоїти водій.

"Тобто бухий бик їздив містом і його зупинила поліція. Захисники бухого бика були б спокійнішими, якби він на переході, наприклад, дитину збив. Логіка!"- підкреслив Загородній.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти