У Дніпрі заохочуватимуть спортсменів вітрильного спорту: у міськраді розповіли подробиці

10 серпня 2021, 13:55
Дніпро став єдиним містом в Україні, яке системно фінансує основні напрямки вітрильного спорту.
У Дніпрі заохочуватимуть спортсменів вітрильного спорту: у міськраді розповіли подробиці
У Дніпрі заохочуватимуть спортсменів вітрильного спорту / ua.depositphotos.com

Ще у минулому столітті Україна долучилася до світової яхт-спільноти, однак цей вид спорту став популярним не одразу. Серед причин - доволі дороге обладнання та брак відповідної спортивної інфраструктури. Проте пишатися нам уже є чим: за час незалежності українські професіонали змогли здобути дві бронзові медалі, дві срібні та одну золоту медаль на Олімпійських іграх.

Як розповів депутат міської ради Дніпра Артем Хмельников, який сам бере активну участь в цьому виді спорту, на сьогодні у Дніпрі вітрильний спорт є пріоритетним, оскільки місто має відповідну акваторію для проведення змагань високого рівня — однойменну річку, а також тренерів, аматорів та професіоналів.

"Проте олімпійські медалі починають куватися ще у школі. Саме для цього у Дніпрі ведеться моніторинг успіхів тієї чи іншої дитячої спортивної школи, є коло спортсменів, які постійно отримують підтримку, враховуючи їхні перемоги та досягнення у змаганнях", - відзначив Хмельников.

відео дня

За його словами, наразі відбувається розробка системи заохочення юних спортсменів.

"Якщо дитяча спортивна школа дає місту переможців, то місто додатково фінансує заходи цієї школи або додатково заохочує тренерів. Така система зараз розробляється у міській раді і найближчим часом ми її презентуємо", — пояснив депутат.

Хмельников також звернув увагу на те, що найбільшою на сьогодні є проблема спортивного спорядження та інфраструктури. Крім того, існує проблема матеріального заохочення тренерів. Якраз ці напрямки фінансування депутат міської ради переклав на "плечі" міського бюджету.

"Наприклад у 2020 році було закуплено вітрила для дитячих яхт, у 2021-му було підтримано переоснащення спорядження міських вітрильників. Дніпровський міський бюджет забезпечує програму мінімум: утримує тренерів та всю базу, закуповує спорядження, а вже навчальний процес забезпечений співпрацею між тренерами та батьками", — сказав Хмельников.

Таким чином, Дніпро став єдиним містом в Україні, яке системно фінансує основні напрямки вітрильного спорту. Сюди входить спортивно-крейсерський рух — змагання, у яких беруть участь вітрильники різних класів.

Відзначається, що на сьогодні головними векторами розвитку є ефективна колаборація державного та приватного сектору, мотивація молодих спортсменів та забезпечення яхт-сектору необхідним обладнанням. За таких умов, не втрачаючи темпу та запалу, вже на наступних Олімпійських іграх українці зможуть побачити нові медалі вітчизняних майстрів парусу та прославити Україну на міжнародній яхт-арені!

Довідка:

Вітрильний спорт найбільш розвинений у тих країнах, де цим видом спорту було зручно займатися завдяки географічним умовам. Тому яхтинг зародився у Нідерландах ще у XVI столітті, а перший яхт-клуб виник в Англії 1720 року.

Артем Хмельников - адвокат, депутат міської ради Дніпра, кермовий спортивної яхт-команди "X-line", ініціатор створення першої в Україні комплексної стратегії розвитку вітрильного спорту, яку комплексно підтримує міська рада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти