У "Діі" додали функцію для боротьби з кредитними шахраями: у Мінцифрі назвали деталі

6 січня 2022, 02:39
Михайло Федоров зазначив, що більшість випадків кредитного шахрайства відбувається саме з паперовими паспортами, які легко відксерокопіювати.
Дія
У "Діі" додали функцію для боротьби з кредитними шахраями / Мінцифри

В державному додатку "дія" додали нову функцію - push-повідомлення про кредити або про те, що хто-небудь перевіряє кредитну історію громадян. Про це написав на своїй сторінці в Facebook керівник Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Тепер, коли якийсь банк буде перевіряти вашу кредитну історію або відкривати новий рахунок, - ви відразу ж побачите push в додатку "Дія"", — запевнив чиновник.

Федоров зазначив, що більшість випадків кредитного шахрайства відбувається саме з паперовими паспортами, які легко відксерокопіювати і передати зловмисникам.

відео дня

"Це одна з головних причин, чому в кіберполіції зараз багато справ з кредитними схемами. Ми хочемо убезпечити людей, зберегти ваші гроші і нерви", - написав міністр.

За його словами, якщо в "Дію" надійшло повідомлення про новий кредит, який власник не відкривав, можна відразу з програми перейти за посиланням в Українське бюро кредитних історій і написати скаргу.

Крім того, якщо громадяни України побачать push-повідомлення про те, що хтось перевіряє їх кредитну історію, щоб відкрити новий кредит, то зможуть відреагувати на це і зв'язатися з установою для з'ясування деталей.

читайте також"Підступну тисячу" можна буде отримати без діі і банківських карт: як і коли

Нагадаємо, раніше чиновники Міністерства цифрової трансформації заявили про те, що є цілком конкретні причини зникнення документів з додатка "Дія".

""Дія" не зберігає персональні дані, а тільки відображає інформацію з реєстрів після разового запиту користувача. Коли той виходить з програми, система видаляє ковід-сертифікати для безпеки персональних і медичних даних.

"Медичні дані більш чутливі, ніж персональні, і тому на вимогу МОЗ потрібно щоразу давати згоду на їх обробку і робити новий запит", — пояснили вони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти