Знищення російського Ту-22М3: в британській розвідці розповіли, чим збили літак

20 квітня 2024, 13:08
640
За даними британської розвідки, російський стратегічний бомбардувальник Ту-22 М3 був збитий українською системою ППО С-200.
Знищення російського Ту-22М3: в британській розвідці розповіли, чим збили літак
Британська розвідка проаналізувала збиття Ту-22М3 / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Російський стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 був збитий українською ракетою С-200. Крім того, зазначпається, що за час повномасштабного вторгнення Росії на територію України РФ втратила щонайменше 100 бойових літаків. Про це у соцмережі Х повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Експерти нагадують, що інформацію про збиття одного з бомбардувальників повідомила військова розвідка України, а в мережі поширювалися повідомлення про те, що Ту-22М втратив контроль у повітрі та згодом упав у полі.

Міністерство оборони Росії підтвердило, що бомбардувальник розбився і що пошуково-рятувальна операція триває, але не визнало збиття.

відео дня

За даними британської розвідки, повідомлення про застосування ракети С-200 є правдивими і ця подія стала черговою успішною українською атакою проти ВПС РФ. Експерти вважають, що ця ракетна система, ймовірно, є тією ж самою, що використовувалася для збиття російського А-50У 23 лютого 2024 року.

"Це перший випадок збиття стратегічного бомбардувальника засобами ППО України. Цілком ймовірно, що на сьогодні Росія втратила щонайменше 100 бойових літаків", - підкреслюють у міноборони Британії.

Знищення російського Ту-22М3: в британській розвідці розповіли, чим збили літак
​З яких літаків РФ обстрілює Україну / Інфографіка Главреда ​

Що таке літак Ту-22М

Ту — 22М ("виріб 45", за кодифікацією НАТО: Backfire)-радянський і російський дальній надзвуковий ракетоносець-бомбардувальник з крилом змінної стрілоподібності. Може нести ядерну зброю, повідомляє "Вікіпедія".

Збиття російського Ту-22М3 - знищення авіації РФ

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, вранці 19 квітня на території Ставропольського краю Російської Федерації впав стратегічний бомбардувальник Ту-22М3.

Українські Сили оборони, вранці в п'ятницю 19 квітня, повідомили про збиття російського стратегічного бомбардувальника Ту-22М3, який летів на відстані 308 кілометрів від кордону України. Про це повідомив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, генерал-лейтенант Кирило Буданов.

Він також зазначив, що українські військові використовують різноманітні системи для ураження стратегічно важливих військових літаків Росії.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти