Укравтодор оголосив тендер на новий міст до Молдови у рамках "Великого будівництва"

7 травня 2021, 10:57
На кордоні двох країн в районі Ямполя Вінницької області буде зведений мостовий перехід через Дністер. Будівництво
Укравтодор оголосив тендер на новий міст до Молдови у рамках

У ході реалізації домовленостей між Президентом України Володимиром Зеленським та Президентом Республіки Молдова Майєю Санду на кордоні двох країн в районі Ямполя Вінницької області буде зведений мостовий перехід через Дністер. Будівництво мосту стане частиною глобальної інфраструктурної програми "Велике будівництво" і буде реалізовано в рамках Транспортної стратегії України, розрахованої до 2030 року. На проєктування та будівництво мосту вже оголошений тендер. Про це повідомляє Укравтодор.

"Наразі сполучення між двома європейськими країнами в регіоні забезпечується паромною переправою. Однак вона давно не відповідає вимогам часу і реальним потребам жителів держав. Будівництво мосту — стратегічний пріоритет. Паралельно з цим оновлюємо 137,5 км маршруту — йдеться про найбільш проблемні для проїзду ділянки. Тобто вже до кінця року шлях до кордону буде комфортним для проїзду", - повідомив подробиці голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Наразі на кордоні України і Молдови через Дністер у межах Вінницької області діє тільки один міст, який розташований у зоні пункту пропуску "Могилів-Подільський - Отач".

відео дня

Будівництво нового мосту в Ямполі буде здійснюватися за моделлю "проєктуй-будуй", уточнюють в Укравтодорі. Ця модель передбачає участь однієї і тієї ж підрядної організації, яка переможе в тендері, в розробці проєктної документації та безпосередньому будівництві.

Такий підхід дозволить заощадити час на реалізацію проєкту і здешевить його кінцеву вартість.

Мостовий перехід через Дністер буде забезпечений двома підходами: 1,6 км з боку України і 5 км - з боку Молдови. На українській території міст буде з'єднаний з дорогою Т-02-02 Могилів-Подільський - Ямпіль - Бершадь - Умань, на молдавській - з трасою М-2.

Передбачувана вартість проєкту - 3,4 млрд грн. За умовами тендеру, роботи мають бути завершені до кінця 2022 року. Аукціон запланований на 6 червня.

Нагадаємо, нещодавно заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив про те, що в Україні будуть відновлені і побудовані 16 аеропортів для забезпечення комфортного регіонального авіасполучення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти