Українським вчителям не доплачують надбавки: стали відомі причини

8 жовтня 2021, 11:54оновлено 8 жовтня 2021, 13:45
Як заявив освітній омбудсмен Сергій Горбачов, у зменшення / невиплати надбавок і доплат до вчительських ркладів, є цілком чіткі і логічні причини.
Купюр
Українським вчителям не доплачують надбавки : стала відома причина / УНІАН

Через економічні труднощі у зв'язку з пандемією коронавірусу COVID-19 українські вчителі не отримують вчасно або недоотримують належні надбавки до окладу. Про це повідомили представники Служби освітнього омбудсмена.

Зокрема, сам омбудсмен, Сергій Горбачов, пояснює причини зменшення надбавок і доплат так:

  • Неправильний розрахунок освітньої субвенції органами місцевого самоврядування та органами управління освітою;
  • Фінансова неспроможність місцевих громад у забезпеченні заробітних плат на належному рівні для працівників закладів дошкільної та позашкільної освіти, адже їх заробітна плата повністю фінансується з місцевих бюджетів;
  • Частина коштів залишків освітньої субвенції може перебувати на рахунках областей, тобто ці кошти не дійшли до органів місцевого самоврядування, відповідно не дійшли і до навчальних закладів;
  • Відсутність порядку розподілу коштів освітньої субвенції в громадах, тому розподіл коштів здійснюється за логікою засновника, на підставі штатних розписів, тарифікаційних списків та інших документів.

читайте такожВчителям в Україні підвищать зарплату: хто і скільки отримає

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 8 вересня 2020 року Міністерство освіти запропонувало реформувати оплату праці педагогічних працівників з зниженням зарплат вчителям.

19 жовтня 2020 року стало відомо, що українських педагогів у 2021 році очікує підвищення зарплати у січні і в липні. Оплата їх праці з липня наступного року повинна зрости на 30%. Такі зміни були передбачені внесеннями до законопроекту Про державний бюджет України на наступний рік.

У січні 2021 року керівник уряду Денис Шмигаль говорив про виділення в нинішньому році на зарплати вчителям близько 100 мільярдів гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти