Українські порти тепер закриті для російських кораблів: заборона набула чинності

1 січня 2022, 16:12
У наші внутрішні води не зможуть потрапити судна, які плавають під прапором РФ.
корабель
Україна закрила порти для російських кораблів / УНІАН

В Україні набув чинності закон "Про внутрішній водний транспорт". З 1 січня 2022 року почала діяти заборона на доступ у внутрішні води нашої країни для російських кораблів.

Це пов'язано з тим, що Росія визнана в Україні країною-агресором з 2015 року. У статті 45 докумену йдеться, що в наші внутрішні води не зможуть потрапити судна, які плавають під прапором РФ, належать росіянам або фізичним або юридичним особам, щодо яких Україна ввела санкції.

читайте такожУ Байдена попередили Путіна: США вдарять потужними санкціями у разі вторгнення в УкраїнуТаким чином, право на прохід внутрішніми водами України можуть отримати тільки кораблі, ніяк не пов'язані з країнами, визнаними у нас державами-агресорами або державами-окупантами.

відео дня

Також забороняється реєстрація в Державному судновому реєстрі України плавзасобів росіян.

Раніше ми повідомляли, що українцям можуть заборонити переїжджати або змінювати місце проживання у разі запуску на території України або в окремих місцевостях воєнного стану. Заборони або обмеження здійснюються військовим командуванням, А також органами виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти