Україна закликала світ вдарити по Росії жорсткішими санкціями

20 лютого 2021, 15:09
146
Якщо не посилити міжнародний тиск на державу-окупанта, це може призвести до експансії військової агресії далі по Європі, заявив Резніков.
Резніков
Резніков закликав світ вдарити по Росії жорстішими санкціями / УНІАН

На сьомому році війни Росія вже виробила імунітет до наявних санкцій, вони з ними спокійно живуть. Україна вдячна партнерам, які запровадили і тримають санкції проти агресора. Але їх однозначно треба посилювати, заявив віцепрем'єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков.

"Якщо не посилити міжнародний тиск на державу-окупанта, це може призвести до експансії військової агресії далі по Європі. Якщо ж вжити адекватних заходів підтримки України - Європа отримає гарантію безпеки на сході континенту - від Балтики до Чорного моря", - сказав Резніков під час брифінгу для держав-членів ООН, повідомляє ТСН.

Водночас він підкреслив, що Україна не відмовиться від виконання Мінських домовленостей, але вони мають бути модернізовані.

За словами Резнікова, політичне врегулювання, а простою мовою вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей, можливі виключно за наступних умов:

  • після всеосяжної деескалації;
  • виведення іноземних військових підрозділів і техніки;
  • роззброєння незаконних збройних формувань;
  • відновлення контролю з боку уряду України українсько-російського кордону.

"Вибори мають відбуватися згідно із законодавством України. Коли будуть забезпечені всі ці передумови - можливе політичне врегулювання", - особливо зазначив Резніков.

Додамо, водночас у МЗС України виступили із заявою, що міжнародні санкції допомагають стримувати агресивну політику Росії, але "необхідні більш ефективні заходи, щоб повернути ситуацію до правого поля і відновити безпеку в регіоні".

"Демократичний світ повинен жорстко відповідати на постійні порушення Росією прав людини і міжнародного гуманітарного права. Тимчасова окупаційна влада РФ перетворила окуповані території на гетто безправ'я серед європейського континенту. Український Крим та окремі райони Донбасу, окуповані Росією, стали місцями терору і свавілля", - звернули увагу в МЗС.

Війна на Донбасі - про що йшлося раніше:

  • Рада національної безпеки та оборони розглянула питання щодо загострення ситуації на Донбасі, заявив секретар РНБО Олексій Данилов. За його словами, солдати на лінії розмежування можуть відкривати вогонь на провокації бойовиків.
  • Глава української делегації у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, перший президент України Леонід Кравчук вважає, що планом "Б" для країни має стати визнання всіма того факту, що на Сході йде війна. Всі питання мають розглядатися саме через цю призму.
  • Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що мінські домовленості щодо Донбасу майже неможливо виконати в тій редакції, в якій їх підписали. Але влада України зробить все для їх реалізації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти