Єрмак пояснив, чому Мінські угоди виконати неможливо

13 лютого 2021, 07:38оновлено 13 лютого 2021, 12:02
Очільник Офісу президента заявив, що за шість років після підписання Мінських угод фактично відчутних результатів немає.
Єрмак
Єрмак пояснив, чому Мінські угоди виконати неможливо / УНІАН

Мінські домовленості щодо Донбасу майже неможливо виконати у тій редакції, в якій їх підписали. Але влада України зробить все для їх реалізації, заявив очільник Офісу президента Андрій Єрмак.

"Українській стороні вдалося кардинально змінити представництво в мінському процесі і підняти рівень беззастережної підтримки з боку наших європейських партнерів, Німеччини та Франції", - розповів Єрмак в інтерв'ю на телеканалі Україна.

Глава Офісу президента зазначив, що на сьогодні режим припинення вогню триває.

"Попри провокації, які є зараз, вони незрівнянні з тими часами, коли режиму не було. Але не можна приховувати, що є загиблі і поранені. Якщо ми порівняємо цифри втрат, які наша армія несла в аналогічному періоді, наприклад, торік, то, безумовно, це в рази менше", - підкреслив Єрмак.

Водночас він звернув увагу на те, що "у процесі узгодження нової дорожньої карти, нового плану ("План спільних кроків", представлений Леонідом Кравчуком - ред.), який має базуватися на принципах Мінських угод, безумовно потрібно вносити коригування для імпульсу переговорів, щоб врятувати їх".

Також очільник Офісу президента заявив, що за шість років після підписання Мінських угод фактично відчутних результатів немає.

"Якщо говорити чесно, то в тій редакції, в якій вони сьогодні існують, мені іноді здається, що вони й підписувалися з метою і з розумінням, що виконати їх неможливо, але Україна, і президент багато разів про це говорив, зробить все для того, щоб принципи, закладені в Мінських угодах, були виконані з нашого боку", - особливо зазначив Єрмак.

Крім того, він висловив думку, що Сполучені Штати Америки, як стратегічний партнер України, повинні і можуть зіграти одну з ключових ролей у припиненні військового конфлікту на Донбасі й у врегулюванні питання про повернення всіх українських територій.

Мінські угоди - про що йшлося раніше:

  • Мінські угоди щодо Донбасу залишаються "абсолютно невбієнними", заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.
  • Глава Офісу президента Андрій Єрмак прокоментував ситуацію, що склалася навколо переговорів щодо врегулювання на Донбасі. За його словами, говорити про глухий кут у переговорах неможливо з тієї причини, що пішов вже майже сьомий місяць перемир'я.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти