Українським військовим на Донбасі дозволили відповідати на провокації

19 лютого 2021, 23:05
Секретар Ради національної безпеки заявив про те, що українським військовослужбовцям на Донбасі дозволили відкривати вогонь у відповідь.
Данилов
РНБО дозволила бійцям ООС відкривати вогонь у відповідь / УНІАН

У п'ятницю, 19 лютого, Рада національної безпеки і оборони розглянула питання щодо загострення ситуації в Донбасі, заявив під час брифінгу секретар РНБО Олексій Данілов.

За словами чиновника, солдати на лінії розмежування можуть відкривати вогонь на провокації бойовиків. Однак більшість рішень, які затвердили на засіданні Ради нацбезпеки, мають гриф "таємно" і розголошуватися не будуть.

"Кожен командир має схвалювати власне рішення у межах своєї компетенції. Якщо мова йде про загрозу життю військовим, кожен командир має право схвалити рішення про відкриття вогню у відповідь", - зазначив Данілов.

відео дня

Він додав, що у разі небезпеки для життя військовослужбовців таке рішення приймається миттєво.

читайте такожКравчук розкрив план " Б " по Донбасу

Він зазначив, що на засіданні заслухали доповіді Головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака, начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України полковника Кирила Буданова, голови Служби зовнішньої розвідки України генерал-лейтенанта Валерія Кондратюка щодо ситуації на Донбасі.

Санкції в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти