Удари спецпідрозділів ЗСУ на півдні: у США розповіли про контрнаступ української армії

6 вересня 2022, 07:57
Контрнаступальні дії ЗСУ впливають на російську окупаційну владу в регіоні, підкреслили в ISW.
Херсон ВСУ
Контрнаступ ЗСУ послаблює можливості РФ на півдні / Колаж Людмила Денісова, УНІАН

В Херсонській області контрнаступними діями українських сил поступово зводяться нанівець російські тактичні та оперативні можливості.

Удари ЗСУ відчутно послаблюють логістичні та адміністративні можливості Росії на окупованому півдні. Про це йдеться у свіжому зведенні американського Інституту дослідження війни (ISW).

Також йдеться про подальше руйнування російських наземних ліній зв'язку (GLOC) в центрі Херсонської області. Український спецназ провів обмежену операцію проти російської бази ФСБ в районі Енергодара.

При цьому контрнаступальні дії ЗСУ впливають на російську окупаційну владу в регіоні. З їх боку вже звучать заяви про те, що псевдореферендум про приєднання Херсона і області до Росії буде "поставлений на паузу" з міркувань "безпеки".

Зазначається, що заяви колаборантів вказують на високий рівень дезорганізації всередині окупаційних режимів, що, ймовірно, посилюється наслідками контрнаступу.

В ISW додали, що українські сили мають намір поступово зводити нанівець російські тактичні та оперативні можливості в Херсонській області, що, ймовірно, вплине на адміністративні та бюрократичні можливості окупаційних чиновників.

Удари спецпідрозділів ЗСУ на півдні: у США розповіли про контрнаступ української армії
/ understandingwar.org

Нагадаємо, в неділю вранці, 4 вересня, бійці Збройних сил України підняли синьо-жовтий прапор над селищем міського типу Високопілля у Бериславському районі Херсонської області.

Населений пункт знаходиться на північному сході Херсонщини і перейшов під контроль українських захисників. Інформацію про це підтвердили в прес-службі бригади імені Івана Богуна.

Бійці бригади імені Івана Богуна опублікували відповідне фото зі звільненого Високопілля.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти