"Удар неминучий": в ГУР розповіли, коли знищать Кримський міст

3 квітня 2024, 11:58
В ГУР зазначили, що удари по кораблях Чорноморського флоту були підготовкою до наступної операції, яка передбачає повне знищення Кримського мосту.
'Удар неминучий': в ГУР розповіли, коли знищать Кримський міст
Україна готує третій удар по Кримському мосту / Колаж Главред, фото: телеграм-канал Сергія Братчука

Україна готує третю спробу атакували Кримський міст. Українська розвідка розробляє план для "неминучого" знищення цієї переправи найближчим часом. Про це повідомляє Guardian з посиланням на високопосадовців з Головного управління розвідки (ГУР).

"Ми зробимо це в першій половині 2024 року", - сказав один із чиновників ГУР в інтерв'ю Guardian.

Крім цього, він додав, що Кирило Буданов, начальник головного управління розвідки, вже має "більшість засобів для досягнення цієї мети".

відео дня

Зазначається, що Буданов виконував план, затверджений президентом України Володимиром Зеленським, щодо "мінімізації" військово-морської присутності Росії в Чорному морі.

За останні п'ять місяців Україна потопила сім десантних катерів і великих кораблів Чорноморського флоту Росії. Представники ГУР зазначили, що це була "навчальна операція" перед наступним ударом по переправі.

Чиновники зазначили, що західна зброя дозволила б Україні швидше зруйнувати міст, а Зеленський неодноразово просив Берлін надати йому ракетну систему дальнього радіусу дії "Таурус". Канцлер Німеччини Олаф Шольц досі відмовлявся, стверджуючи, що це було б рівнозначно тому, що його країна брала б безпосередню участь у війні з Росією, і це було б небезпечною ескалацією.

Атаки на Чорноморський флот РФ і наслідки для ворога

Україна знищила 33% бойових кораблів Чорноморського флоту РФ за час повномасштабного вторгнення Росії, відзвітував Стратком ЗСУ.

У січні глава Управління розвідки України Кирило Буданов заявив, що північна частина Чорного моря вже перебуває під контролем України, зокрема газовидобувні платформи.

У лютому 2024 року в розвідці Великої Британії заявили, що успішні атаки України в Чорному морі постійно змушують Чорноморський флот Росії відступати. Після припинення зернової ініціативи, Україна зуміла встановити своє домінування в західній частині Чорного моря.

Крім того, робота ЧФ РФ зараз сильно ускладнена через дії українських військових. Зокрема, в окупантів виникли проблеми з оснащенням кораблів ракетами. Флот російських загарбників виявився фактично відрізаним від запасів "Калібрів", якими вони раніше часто били по українській інфраструктурі.

Удари по кораблях Чорноморського флоту - вибухи в Криму

Після ударів ЗСУ по Чорноморському флоту в Криму російські окупанти акцентували свою увагу на стан інфраструктури флоту у Новоросійську.

ЗСУ затопили або вивели з ладу третину всіх російських військових кораблів у Чорному морі з початку агресії РФ проти України. Це суттєво підірвало військовий потенціал Росії, зауважив речник ВМСУ Дмитро Плетенчук.

Зокрема, 25 березня в тимчасово окупованому Криму об'єкти Чорноморського флоту РФ потрапили під обстріл ЗСУ. Серед іншого, підтверджено удар ЗСУ по великому десантному кораблю Росії "Ямал".

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти